Se Premier League igjen lørdag. Sendestart 15.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Lagene som har vunnet Premier League de tre siste sesongene møtes på Stamford Bridge lørdag, og på Leicesters lag er det spesielt én mann som garantert gleder seg til kampstart.

Adrien Silva er nemlig i rute til å starte sin første kamp i Premier League, nesten 4,5 måned etter at han bestemte seg for å bli Leicester-spiller.

Den portugisiske midtbanespilleren, som var del av laget som vant EM-tittelen i 2016 og som startet sentralt på midtbanen i selveste finalen mot Frankrike i Paris, ble nemlig registrert hos FIFA utrolige 14 sekunder for sent da Leicester skulle erstatte Danny Drinkwater - som gikk til nettopp Chelsea - på overgangsvinduets siste dag i fjor sommer.

Bakgrunn: Les alt om de 14 sekundene her

Noen fakta om 14 sekunder:

Kilder: Washington Post, Goodreads, Bergens Tidende

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Dermed havnet han i en form for limbo, og måtte belage seg på individuelle treninger samt tilpassede varianter for å holde kampformen ved like. Debuten i Leicester-farger kom i de siste fire minuttene av Premier League-oppgjøret mot Huddersfield 3. januar, før han fikk ilddåpen i engelsk fotball med en snau time i borteoppgjøret mot Fleetwood Town i FA-cupen forrige lørdag.

– Det har vært veldig frustrerende, men de vanskelige tidene er bak meg nå. Jeg har jobbet hardt hver dag for å være klar for dette øyeblikket, og jeg er i god form. Det har vært veldig viktig å fortsett å trene, for det er lang tid uten kamper, og selvfølgelig har jeg kunne jobbe og trene hardere enn normalt. Men det er ingenting som er bedre enn å spille kamp, fortalte han til Leicesters eget klubb-TV i forrige uke.

Lørdag 16.00: Chelsea-Leicester

Startoppstillingene for lørdagens kamp er naturlig nok ikke klare, og potensielt sett kan det bli nok en kamp på benken fra start for både Silva i Leicester og mannen han erstattet, Drinkwater i Chelsea.

TV 2s kommentator: – Kommer til å klare seg bra i Premier League
Mannen med 20 landskamper for Portugal, fire av dem fra start i sluttspillet som endte med gull for hjemlandet i EM i 2016, har nemlig tøff konkurranse om plassen på laget hos mesterne fra 2015/16.

– Først og fremst må han spille seg til fast plass. Ndidi og Iborra har spilt bra sammen i enkelte kamper, men slitt mot topp motstand, som hjemme mot Manchester United. Silva er bedre defensivt enn Iborra. Med tre såpass gode sentrale midtbanespillere har Puel enda flere muligheter når det gjelder formasjon og plan fra kamp til kamp, sier Simen Stamsø Møller.

TV 2s Premier League-ekspert og kommentator, som skal kommentere lørdagens oppgjør, har troen på Silva i engelsk fotballs øverste divisjon.

– Jeg tror han kommer til å klare seg bra i Premier League. Ferdighetene med ball er mer enn gode nok og løpskapasiteten hans blir veldig viktig. Han slutter aldri å jobbe, og er en spiller som ofte kommer på dype løp og dukker opp inne i motstanders 16-meter, sier han.

Øyvind Alsaker holdt ut mot Magnus Carlsen i 14 sekunder