Se Coutinho herje for Liverpool mot Swansea i videovinduet øverst.

Etter at alle formaliteter er i orden for Philippe Coutinhos overgang fra Liverpool til Barcelona, kommer brasilianeren med et langt farvel til gamleklubben på Instagram.

Coutinho var høyt elsket på Anfield, men det har falt mange supportere tungt for brystet at 25-åringen har tvunget frem en overgang bort fra klubben.

Videoer av Liverpool-fans som brenner drakten hans har dukket opp på sosiale medier.

– Betyr mye

Nå ber Coutinho om forståelse for overgangen i et avskjedsbrev som er tuftet på det som virker som sterke følelser for klubben han forlot.

– Jeg håper fansen forstår at å velge å oppleve noe nytt ikke handler om å redusere hvor mye de betyr for meg eller hvor viktig klubben er for meg. Ingenting vil gjøre det mindre betydningsfullt i hjertet mitt, skriver Coutinho, før han fortsetter med å takke ansatte, medspillere og klubbens supportere for hans fem år i klubben.

– Til slutt, til de viktigste menneskene i Liverpool - Liverpool-fansen. Jeg kan aldri takke dere nok for det dere har gitt meg i denne perioden, og uansett hvor jeg reiser i verden, for resten av livet mitt, vil jeg alltid verdsette Liverpool i hjertet mitt. Dere, klubben og byen vil alltid være en del av meg.

Tidligere mandag ble Coutinho presentert foran Camp Nou-publikumet.

Det kom også frem at brasilianeren faktisk har en strekkskade (noe som var mistenkt å være en dekkoperasjon for at han nektet å spille for Liverpool), og at han derfor ikke vil være å se i Barcelona-trøyen på noen uker.

Her er hele avskjedsbrevet:

«Siden øyeblikket jeg kom til Liverpool har jeg og min familie følt oss veldig velkomne, og vi har også fått mange venner.

Både på og av banen har vi opplevd det nydelige med denne klubben og dets fans. I retur håper jeg at jeg har levert minner og øyeblikk som har gjort Liverpool-supporterne lykkelige.

Da jeg flyttet til Liverpool visste jeg om klubbens storhet og historie, men det jeg lærte i min tid i klubben var det unike hjertet og sjelen som er der. Det har sin egen personlighet og karakter.

Jeg forlater Liverpool fordi Barcelona er en drøm for meg. Liverpool var en drøm som jeg var heldig nok til å realisere, og jeg har gitt fem år av livet mitt til den. En karriere på fotballbanen varer bare en stund, og å spille for Barcelona i tillegg til Liverpool er noe jeg ønsker å oppleve og nyte mens jeg er velsignet nok til å kunne gjøre det.

Jeg håper fansen forstår at å velge å oppleve noe nytt ikke handler om å redusere hvor mye de betyr for meg eller hvor viktig klubben er for meg. Ingenting vil gjøre det mindre betydningsfullt i hjertet mitt.

Jeg ønsker Jürgen og laget ingenting annet enn glede og suksess for resten av sesongen og videre. Dette er et fantastisk lag, og de blir bedre og bedre hele tiden.

Det er for mange folk jeg vil takke, men jeg kan ikke nevne alle individuelt.

Til alle ansatte i klubben som har vært en del av mitt liv i Liverpool – jeg vil savne dere. Til eierne, som har prøvd så hardt å skape suksess, til rekruttererne som viste tillit til meg ved å hente meg hit og å belønne meg gjennom den reisen og til mine utrolige lagkamerater, tidligere og nåværende, som har hjulpet meg vokse og forbedre meg som spiller og person – jeg vil takke dere alle. Ingenting jeg har oppnåd her ville vært mulig uten dere.

Til slutt, til de viktigste menneskene i Liverpool - Liverpool-fansen. Jeg kan aldri takke dere nok for det dere har gitt meg i denne perioden, og uansett hvor jeg reiser i verden, for resten av livet mitt, vil jeg alltid verdsette Liverpool i hjertet mitt. Dere, klubben og byen vil alltid være en del av meg.

You'll never walk alone.»

Since the moment I arrived in Liverpool , me and my family have been made to feel so welcome and have made so many friends. On the pitch and off the pitch, we have experienced the beauty of this club and its fans. In turn, I hope I have delivered memories and moments that have brought happiness to the Liverpool supporters. Moving to Liverpool, I knew the club’s greatness and history but what I did learn during my time was the unique heart and soul of the place. It has its own personality and character. I leave Liverpool because Barcelona is a dream for me. Liverpool was a dream that I was fortunate enough to realise and I have given five years of my life to it. A career on the pitch only lasts for so long and to play for Barcelona as well as Liverpool is something I want to experience and enjoy while I am blessed enough to be able to do so. I hope the supporters understand that choosing to experience something new is not about diminishing their importance to me or the club’s importance. Nothing will ever diminish that in my heart. I wish Jürgen and the team nothing but joy and success for the rest of this season and beyond. This is an amazing team and they are getting better and better all the time. There are too many people I want to thank, but I cannot name everyone individually. To all the amazing club staff who have been part of my life in Liverpool - I will miss you. To the owners, whom have tried so hard to bring success, and to the football recruitment staff for showing faith in me to bring me here and rewarding me during that journey, and to my incredible teammates, past and present, who have helped me grow and improve as a player and a person, I would like to say thank you to you all. Anything I have achieved here would not have been possible without you. And finally, to the most important people of Liverpool - the Liverpool supporters. I can never thank you enough for what you have given me during this time and no matter where I go in the world, for the rest of my life, I will always cherish Liverpool in my heart. You, the club and the city will always be a part of me. You’ll Never Walk Alone. Philippe.

Et innlegg delt av Philippe Coutinho (@phil.coutinho)