Odd Christian Eikings overgang til Wanty-Groupe Gobert var gambling, men kan vise seg å bli et perfekt valg
Odd Christian Eikings overgang til Wanty-Groupe Gobert var gambling, men kan vise seg å bli et perfekt valg Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Eiking tror på Tour de France-plass etter gode nyheter

Odd Christian Eiking føler seg trygg på at han får sin Tour de France-debut til sommeren.

I ettermiddag ble det nemlig klart at hans nye lag, Wanty-Groupe Gobert, får ett av fire såkalte wild card til treukersrittet i juli.

– Vi har vært veldig nervøse den siste tiden. Vi følte oss ikke trygge på at vi skulle få fripass. Men nå leste jeg akkurat nyheten på nettet og alle i laget er i fyr og flamme, sier Eiking til TV 2.

Han syklet i fjor for det franske laget FDJ, men valgte å ta ett steg ned – til Wanty-Groupe Gobert - da det ikke fungerte mellom ham og arbeidsgiveren.

– Gambling

– En av årsakene til at jeg valgte dette laget var nettopp på grunn av muligheten for å få delta i Tour de France. Det var gambling, men nå viste det seg at det lønnet seg.

– Føler du deg trygg på en plass på laget?

– Ja, svarer han raskt og selvsikkert, før han tar en liten tenkepause

– Man kan selvsagt aldri være helt sikker, men jeg regner med at det skal gå ganske greit, legger han til.

Debuterer i Oman

Eiking debuterer for sitt belgiske lag i Tour of Oman i februar. Beskjeden som nådde ham på Mallorca – der han er på treningsleir – gjør ham ekstra giret før sesongen starter.

– Det er klart at det er mange sykkelløp som skal sykles før Tour de France, men jeg kjenner at jeg svetter ekstra i hendene nå. Nå gjelder det å holde tunga beint i munnen og har fokus på det jeg skal. For hvis jeg sykler elendig, så er jeg ikke med.

Cofidis, Solutions Crédits (Fra), Direct Energie (Fra) og Sindre Lunkes Team Fortuneo – Samsic (Fra) er de tre andre lagene som ble tildelt wild card av arrangøren, ASO. De 18 World Tour-lagene er direkte kvalifisert.