Lørdag ble Philippe Coutinhos overgang til Barcelona bekreftet, og mandag ble brasilianeren offisielt presentert med kontraktsunderskrivelse og balltriksing på sin nye hjemmebane.

Tilbake står Liverpool med et Coutinho-formet hull i troppen, et hull som fansen mener det haster med å fylle.

Samtidig har Liverpool fått 1,4 milliarder kroner inn på konto og en vesentlig lavere lønnsutgift, så det er ikke fritt for at pengene brenner i lommene på klubbeiere, klubbdirektører og manager Jürgen Klopp.

I alle fall om supporterne får det som de vil.

Ingen enkel oppgave

Liverpool har solgt store navn for store summer tidligere, og det er noen lekser å lære fra de gangene.

Etter overgangene til Xabi Alonso (Real Madrid), Fernando Torres (Chelsea) og Luis Suárez (Barcelona) hadde Liverpool mye penger mellom hendene, men få vil si at de umiddelbart ble benyttet godt.

The Telegraph minner Liverpool-fansen om at erstatterne var Alberto Aquilani, Andy Carroll og Mario Balotelli.

Ingen av dem kan vel sies å ha lyktes nevneverdig, selv om Luis Súarez selvsagt døyvet Torres-savnet.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener Liverpool må tenke seg godt om før de gjør noe overilt i januar. Det må være slutt på tiden da man handler for å handle.

– Listen over spillere som er tilgjengelige og kan gå inn og forsterke Liverpool er sterkt begrenset. Det er litt valgets kvaler for dem, sier Myhre.

– Selv om jeg forstår at fansen ønsker noen nye inn, og at klubben ønsker å tette det hullet i troppen, så er det viktigere å få inn den rette. De bør fortsette å jobbe slik som de gjorde med Naby Keïta og Virgil van Dijk og bruke tid på å få inn de som er nummer en på listen. Så lenge man har en sjanse til å få førstevalgene bør man jobbe steinhardt for å få til det, fremfor å gå for nummer to, tre eller fire bare for å få inn noe.

Kandidater

Det gapende hullet er selvsagt grobunn for spekulasjoner.

Både britisk og internasjonal presse rapporterer i fleng om mulige erstattere.

Riyad Mahrez og Thomas Lemar er navnene som nevnes oftest, men også flere andre spillere blir linket. Her er en oversikt over de mest aktuelle.

Riyad Mahrez, Leicester

Leicesters Riyad Mahrez er den spilleren som har vært rapportert å være nærmest en overgang. Flere internasjonale medier har meldt at algiereren er nær å skifte fra blått til rødt. BeIN-sports skrev blant annet at Mahrez bare var en medisinsk test unna å bli Liverpool-spiller.

Liverpool-legendene Robbie Fowler og John Aldridge har begge snakket varmt om Mahrez som Coutinhos erstatter.

– Mahrez er svært lik Coutinho i spillestil. Han er eldre, har spilt i Premier League i noen år og vi har sett kvalitetene hans. Han kan gjøre det ekstraordinære utenfor boksen og kan skru ballen i øvre hjørne og er god på frispark også, sier Aldridge ifølge Daily Mail.

Mahrez 2017/2018: 24 kamper, åtte mål, sju målgivende

Thomas Lemar, Monaco

Da Coutinho ble linket til Barcelona allerede i sommer var Thomas Lemar den store snakkisen som en mulig erstatter. Arsenal prøvde å hente den franske landslagsspilleren, men mislyktes, og nå drar The Mirror og Daily Mail frem Lemar som Liverpools førstevalg. SkySports melder imidlertid at Liverpool ikke vil forsøke å hente 22-åringen i dette vinduet.

Lemar 2017/2018: 18 kamper, to mål og tre målgivende

Naby Keïta, RB Leipzig

RB Leipzig-spiller Naby Keïta blir Liverpools eiendom fra sommeren, men etter Coutinho-overgangen melder the Telegraph at Liverpool ønsker å fremskynde midtbanespillerens ankomst allerede til januar. 22-åringens nåværende klubb er imidlertid svært motvillige til å la dette skje. Flere medier har hevdet at Keïta ble kjøpt som Coutinho-erstatter i utgangspunktet, men at brasilianeren nå ble solgt før planen.

Keïta 2017/2018: 20 kamper, fem mål og én målgivende

Dani Ceballos, Real Madrid

Stortalentet Dani Ceballos har ikke slått til i Real Madrid siden overgangen i sommer, og han ønsker seg nå en overgang til Liverpool, melder Diario Gol. Ceballos er også blitt linket til Liverpool før overgangen ble et faktum.

Ceballos 2017/2018: 12 kampar, to mål

Alexis Sánchez, Arsenal

Liverpool Echo er blant mediene som trekker frem Sánchez. Chileneren er særlig aktuell fordi han, i likhet med Riyad Mahrez, ikke har spilt Champions League denne sesongen. Arsenal virker åpne til å selge angriperen til Manchester City, om prisen er riktig, og kanskje kan det lokke frem et bud fra Liverpool også?

Sánchez 2017/2018: 21 kamper, åtte mål, fire assist

Det er også flere andre som nevnes som potensielle erstattere, men der det ikke er like konkrete rykter knyttet opp mot dem, særlig Nabil Fekir (Lyon), Julian Draxler (PSG), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Manuel Lanzini (West Ham) og Christian Pulisic (Borussia Dortmund).

Et steg ned

Når det gjelder Mahrez, som virker som den mest sannsynlige kandidaten, er Petter Myhre usikker på om han er spilleren som løfter Liverpool til det neste nivået.

– Han er et steg bak Coutinho i kvalitet, sier Myhre.

– Samtidig er han lik han i spillestil, og kan dekke inn litt av kreativiteten som forsvinner fra troppen med Coutinho. Han kjenner godt til ligaen, men samtidig er det usikkert hvordan han vil finne seg til rette i et topp 6-lag. Det kan gå veldig bra, eller det kan bli tøffere for ham enn i Leicester.

Han syns tanken om å få inn Keïta tidligere enn først planlagt er spennende, og mener den kommende tiden er viktig for Liverpool.

– De er fortsatt med i Champions League, og det å få en topp fire-plass er veldig avgjørende for Liverpool og attraktivitet. Det er viktig for dem å komme til CL, med tanke på å være attraktive på spillermarkedet. Derfor kan det være viktig å erstatte Coutinho sportslig. Samtidig er det viktig å vise ambisjoner. Det er vanskelig å overtale spillere om de skal vinne ting, om de selger sine beste spillere. Der har de allerede markert seg med verdens dyreste fotballspiller, så det er ikke være eller ikke være for Liverpool å handle raskt og dyrt nå, sier Petter Myhre.

– Det er også vanskelig å handle i januar. Det er sjelden klubber ønsker å selge midt i sesongen. Det gjør spillerne dyrere, og de aller beste spillerne er mindre tilgjengelig.