SKREV HISTORIE PÅ NY: Pep Guardiola er i ferd med å foreta ting ingen andre har gjort før ham i Premier League-historien. På enkelte områder har spanjolen allerede gjort det.
SKREV HISTORIE PÅ NY: Pep Guardiola er i ferd med å foreta ting ingen andre har gjort før ham i Premier League-historien. På enkelte områder har spanjolen allerede gjort det. Foto: Andrew Yates/Reuters

Nå har historiske Guardiola flere «månedens manager»-priser på rad enn det Mourinho har vunnet totalt i Premier League

Mens Harry Kane tangerer Steven Gerrard som den spilleren som er kåret til månedens beste flest ganger i Premier Leagues historie.

Se Premier League igjen lørdag. Sendestart 15.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

De månedlige kåringene for hvem som har vært den beste manageren og den beste spilleren i Premier League ble offentliggjort igjen fredag.

Pep Guardiola ble kåret til månedens manager, for fjerde gang på rad denne sesongen. Det er en bragd ingen managere i Premier Leagues historie har foretatt før ham.

Fra før av var spanjolen og Antonio Conte de to eneste som hadde tre på rad i ligaens historie.

Manchester City leder som kjent Premier League suverent, og har triumfert i 20 av 22 kamper til nå. 15 poeng skiller til byrivalene Manchester United på 2. plass, og i det tettpakkede desemberprogrammet vant Guardiolas lag seks av sju kamper, inkludert på Old Trafford mot rivalene.

Ferguson vant første gang - ingen har flere på rad enn Pep
Prisen er delt ut månedlig siden sesong to i ligaens eksistens (1993/94), og det var Sir Alex Ferguson fra Manchester United som vant den første versjonen for 24,5 år siden.

Dagens Manchester United-manager, José Mourinho, har som kjent vunnet ligaen hele tre ganger i sin tid som Chelsea-manager. Allikevel har han kun tre månedens manager-troféer totalt (november 2004, januar 2005 og mars 2007). Ferguson har flest, med 27, mens også Arsène Wenger (15) og David Moyes (10) har fått utmerkelsen et tosifret antall ganger.

Guardiolas fire på rad denne sesongen, kombinert med en fra februar i fjor, betyr at han nå har fem totalt i sin Premier League-karriere. Det gir en delt 9. plass med Kevin Keegan og Claudio Ranieri på den totale oversikten. Det er kun i august, der Huddersfields David Wagner vant prisen, at Guardiola ikke har triumfert denne sesongen.

Kane tangerte Gerrard - ingen har vunnet flere
Samtidig ble også månedens spiller kåret, og der sikret Harry Kane seg sin andre pris denne sesongen. Tottenhams og Premier Leagues toppscorer fikk også troféet for september, og han er nå oppe i seks månedlige utmerkelser totalt i karrieren.

Dermed gikk han forbi både Wayne Rooney og Robin van Persie, som begge stod likt med ham på fem, og er nå på delt førsteplass med Liverpool-legenden Steven Gerrard på toppen av den totale listen. Denne prisen er gitt ut månedlig siden august 1994.

Stemmene til prisen gis nå av en kombinasjon av et ekspertpanel, Premier League-kapteiner og fans, og de sju andre som var nominert til desember-prisen var Chelseas Marcos Alonso, West Hams Marko Arnautovic, Liverpool-duoen Roberto Firmino og Mohamed Salah, Jesse Lingard fra Manchester United, Leicesters Riyad Mahrez og Manchester Citys Nicolas Otamendi.