Barcelona ga tilhengerne en liten Philippe Coutinho-smakebit søndag kveld, men mandag er den store dagen.

Medisinsk test i to deler, offisiell signering og presentasjon på Camp Nou-matten markerer at det er endelig: Philippe Coutinho blir Barcelona-spiller.

Nabo med Suárez
Den britiske avisen Daily Mail fikk være flue på veggen i dagene før overgangen ble offentliggjort og den 25-årige brasilianeren satte seg på et privatfly med familie og agenten til Barcelona. I intervjuet snakket Coutinho om kjærligheten til Liverpool som ble trumfet av drømmen om å spille for katalanerne og ikke minst ved siden av Lionel Messi.

– Jeg hadde ikke forlatt klubben til fordel for noen andre, men Barcelona er noe annet. Det er en drøm, et magisk sted for meg. Da jeg var ung, så jeg Ronaldinho spille. Jeg så ham skape magi. Nå har de Messi som gjør det samme, sier Coutinho.

– Da jeg spilte der (Camp Nou) for Espanyol mot Barcelona, så jeg magien i levende live fordi Messi scoret fire. Han gjør ting som får deg til å måpe. Så er det Suárez, Iniesta, Paulinho.

Og Coutinho får ikke bare spille ved siden av Messi og Suárez. Den uruguayanske spissen har nemlig fikset et hus like utenfor Barcelona som gjør dem til naboer. Huset ble signert i Suárez' navn allerede før overgangen gikk i orden.

– Han så at huset ved siden av han ble ledig. Han visste ikke at jeg kom, men han likte ideen. Det er på en måte en gest. Vi har sett bilder. Utsikten er utrolig. Vi holder kontakten hele tiden og jeg ser frem til å se eiendommen med familien. Jeg vet at Luis kommer til å hjelpe oss til å føle oss hjemme, sier Coutinho.

Liverpool ville låne Coutinho
Daily Mail kan også avsløre at Liverpools amerikanske eiere i Fenway Sports Group, som motvillig gikk med på å selge juvelen, ønsket at Barcelona skulle leie ham tilbake til Merseyside-klubben ut sesongen ettersom han allerede har spilt for Liverpool i Champions League. Så skjedde ikke.

– Dette handler ikke om pengene. Det handler om muligheten til å spille for Barcelona. Å bo i Barcelona, sier Coutinho

Klarsignalet kom da Coutinho ventet på et hotell i London, og Chelseas brasilianske duo David Luiz og Willian slo på tråden for å gratulere landsmannen.

– Jeg forstår størrelsen på oppgaven, prisen på overgangen, statusen på overgangen, men dette handler om ambisjon, drømmer. Jeg ønsker å spille med verdens beste spiller, sier Coutinho.

Også tidligere Liverpool-spiller Lucas Leiva var i kontakt med Coutinho på FaceTime før overgangen ble offentliggjort. Han oppmuntret den vordende Barcelona-spilleren om at selv om muligheten til å spille Champions League for Barcelona denne sesongen er borte, så vil han ha gode forutsetninger til å forberede seg optimalt til sommerens VM-sluttspill.

– Det er ikke ideelt, men du må se positivt på det, sa Leiva til Coutinho.

Coutinho dro strekkskadet fra Liverpool, og mandag bekrefter Barcelona at brasilianeren er ute av spill i tre uker.