TV 2-ekspert lar seg imponere over sensasjonslaget

Vegas Golden Knights' imponerende debutsesong fortsetter.
– Årets store overraskelse, sier Bjørn Erevik.

Følg TV 2 Hockey på Facebook her!

Sensasjonslaget Vegas Golden Knights ser seg ikke tilbake.

I nattens kamp mot Mats Zuccarellos New York Rangers seiret NHL-nykommerne med 2-1, deres niende seier på lagets ti siste opptredener.

Se høydepunktene fra nattens kamp i sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Halvveis i grunnspillet har de gylne ridderne gjort alle forhåndstips til skamme, og topper avdeling vest med 60 poeng etter 41 kamper.

SEIRET IGJEN: Knights' William Karlsson jubler for seiersmålet mot New York Rangers i natt.
SEIRET IGJEN: Knights' William Karlsson jubler for seiersmålet mot New York Rangers i natt. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA Today

– Det er helt klart årets store overraskelse så langt. Alle snakket om at de neppe kom til å nå sluttspillet første året, og det som er litt spesielt er at de har klart å hente spillere fra overalt og sette dem sammen til et lag som fungerer. Dét er det mest finurlige og oppsiktsvekkende, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

– Alle snakket om at det ville ta tid å skape en kjemi
Laget fra gamblerbyen ble NHLs lag nummer 31 da ligaen ble utvidet denne sesongen. Før sesongstart fikk de velge en spiller fra hver av de andre klubbene, riktignok etter at de andre fikk beskytte et visst antall spillere på forhånd.

– Laget har jo mye bra spillere, siden de fikk velge rundt omkring, men alle snakket om at det ville ta tid å skape en kjemi og å sette gruppen. Men de har fått det til. De hadde trøbbel på keeperplass i en periode, og tapte noen kamper der, men nå har de virkelig fått sving på det, sier Erevik.

Tidligere Get-liga-spiller på laget
En av de 30 som ble draftet fra andre NHL-klubber er Deryk Engelland. Canadieren ble hentet fra Calgary Flames, men er for det norske publikummet også kjent for sin periode i Rosenborg under NHL-lockouten i 2012.

– Den gang kom han til Norge som Pittsburgh-spiller, og der var han sjette-elle sjuendeback i en klubb med et helt annet konkurranseaspekt enn han nå opplever i Las Vegas. Det er moro for trønderhockeyen å se ham nå, sier Erevik.

Begeistrer hjemmepublikummet
Oppgjøret mot Rangers natt til mandag bød også på Golden Knights' sjuende strake hjemmeseier, og på egen is i T-Mobile Arena har de vunnet hele 18 av 21. TV 2s ekspert er glad for at gamblerbyen har tatt hockeyridderne til seg.

– Det har virket som om byen har hungret etter et lag, og såvidt jeg har skjønt er det mye folk på kampene og god stemning. Det er gledelig at et nytt lag får med seg publikum med en gang. Det er vanskelig for meg som sitter en nitimers flytur unna å svare på hva som er suksessfaktoren, men det er utvilsomt et nøkkelpunkt at de har klart å få så mange spillere fra forskjellige klubber til å spille sammen som et lag, sier hockeyksperten.

– Blir veldig vanskelig ikke å nå sluttspillet nå
Forut for sesongstart var altså ikke Nevada-laget, som nyoppstartet klubb i verdens største hockey-liga, levnet store sjansene til å nå sluttspillet. TV 2 s ekspert vil ikke garantere at de klarer det heller, men sjansene er meget store.

– Det blir veldig vanskelig ikke å klare det nå. Samtidig så er de bare halvveis, og mye kan skje på de neste 40 kampene. Det kan komme tunge periode igjen, men det er veldig artig med et nytt lag som gjør det så bra, og det ser unektelig veldig bra ut.

– Hvor langt kan de nå når de først kommer dit?

– Det er veldig vanskelig å svare på nå, så klart. Det kommer helt an på hvem de møter, og det er helt andre mekanismer som slår inn i et sluttspill. Men de har åpenbart truffet bra på kjemi, så det blir spennende, sier Erevik.