Sjokkexit for Arsenal

Nottingham Forest filleristet regjerende FA-cupmester Arsenal med utestengte Arsène Wenger på tribunen.

Nottingham Forest - Arsenal 4-2

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Arsenal har vunnet FA-cupen tre av de fire siste sesongene, men i 2017/18 tok det slutt allerede i tredje runde med 2-4-tapet for Nottingham Forest på bortebane.

– Alt i alt møtte vi et Nottingham-lag som så veldig skarpt ut og som var mer farlig enn oss. De dominerte fra start, og etter det ble det en vanskelig kamp for oss, sa Wenger til BT Sport.

– Jeg mener vi var litt uheldige, men kampen sett under ett var de skarpere enn vi var. Vi tapte altfor mange dueller.

– Gjør vondt
Det er 22 år siden sist Arsenal røk ut så tidlig som i tredje runde.

– Det gjør vondt å ryke ut av en turnering vi elsker. Så det er skuffende at vi ikke klarte å være på nivå i dag, sa Wenger, som har ledet Arsenal siden høsten 1996.

Etter søndagens tap ble Wenger spurt om han bommet med laguttaket.

– Det er det uunngåelige spørsmålet som alltid kommer i en cupkamp. Vi har mange ganger kommet unna med det når vi har spilt søndag-onsdag-søndag, men ikke i dag. Hadde vi et problem på grunn av uttaket? Kanskje. Var det individuelle prestasjonsproblemer? Kanskje til det også, sa han.

Lichaj-dobbel
Eric Lichaj ga skogvokterne ledelsen, men Per Mertesacker utlignet umiddelbart. Lichaj satte inn 2-1 med en lekker lobb like før pause, og i andre omgang økte Ben Brereton til 3-1 på straffespark.

Danny Welbeck reduserte til 2-3 drøyt ti minutter før full tid, men Arsenal klarte ikke å sette Forest må flere store prøver. I stedet kunne Kieran Dowell fastsatte resultatet til 4-2 på straffespark.

Det er første gang siden 1996 (!) at Arsenal ryker ut allerede runde tre.

– Fansen fortjener å se laget spille mot Premier League-lag, og det er hva vi jobber mot, sier Nottingham Forets vikarmanager Gary Brazil til BT Sport.

Arsenal-manager Arsène Wenger sonet den første av tre kamper på tribunen etter å ha blitt straffet for ha kritisert dommeren.

Nottingham Forest fikk den første muligheten i det 18. spilleminutt. Skogvokterne angrep med mange spillere, og ballen havnet ute til høyre hos Matty Cash, som presset ut en brukbar redning av Arsenals reservekeeper David Ospina.

Ti minutter senere fikk Forest frispark nede ved dødlinjen. Kieran Dowell slo hardt inn foran på første stolpe, der Eric Lichaj kom seg foran Ospina og stanget inn 1-0.

Arsenal skulle svare allerede i 24. spilleminutt. Først headet Rob Holding i stolpen, før stopperkollega Per Mertesacaker satte inn returen.

Kampen bølget frem og tilbake i de neste minuttene, og Ospina måtte flere ganger levere gode redninger for å stoppe Nottingham Forest.

Ett minutt før pause måtte Arsenals målvakt kapitulere. Ballen havnet hos Lichaj, som på 17 meter dempet ballen på brystet og satte den i krysset med en lekker volley – høyrebackens andre scoring i kampen.

Arsenal klarte ikke å sette Nottingham Forest under press i andre omgang. Den første målsjansen fikk Ben Brereton da han leadet like utenfor etter timen spilt. Unggutten på topp fikk muligheten fra ellevemetersmerket få muligheten etter at Cash ble felt av Holding. Brereton økte kaldt til 3-1.

Drøyt ti minutter før full tid ga Forest-keeper Jordan Smith en gavepakke til Danny Welbeck, som enkelt kunne trille inn 2-3-reduseringen. Arsenal klarte ikke å svare og ordnet Armand Traoré straffespark da han ble felt av Mathieu Debuchy. Kieran Dowell gjorde ingen feil da han han fikk muligheten til å sette inn 4-2, men Arsenal-spillerne mente Dowell brukte to berøringer.

Like før slutt ble også Joe Worrall utvist for Nottingham Forest med sitt andre gule kort etter en grusom takling på Chuba Akpom.

Lik TV 2 Sporten på Facebook