Philippe Coutinho ble lørdag kveld klar for Barcelona.

Brasilianeren har skrevet under på en kontrakt frem til juli 2023. 25-åringen har fått en utkjøpsklausul på 4,6 milliarder kroner.

Barcelona betaler over 1,2 milliarder kroner for Coutinho, men summen kan stige 1,6 milliarder kroner etter diverse klausuler.

Liverpool-legenden Jamie Carragher legger ikke skjul på at at han er dypt skuffet over salget av Coutinho.

– Må bruke pengene bedre
Han advarer nå gamleklubben mot å sløse bort overgangssummen for Coutinho på nye, middelmådige spillere.

– Jeg er skuffet over at Coutinho forlater oss, og hadde aldri trodd at han skulle bli en så god spiller da jeg spilte med ham første gang. Han har vært strålende de siste årene. Men 142 millioner pund, da. Klubben må bare bruke disse pengene bedre enn etter Luis Súarez ble solgt, skriver han på Twitter.

Liverpool solgte som også Luis Suárez til Barcelona i 2014. Anfield-klubben mottok nesten 800 millioner kroner for salget den gang.

Carragher får full støtte av den tidligere Liverpool-helten Robbie Fowler.

– Om en spiller virkelig vil bort, så vil det skje åtte av ti ganger at han blir solgt. Fansen vil alltid se de beste spillerne i sitt lag, og Coutinho er absolutt i den øverste kategorien, skriver Fowler i sin spalte i The Daily Mirror søndag.

Og:

– Jeg ville elsket at Coutinho ble værende, men nå må Liverpool ut på overgangsmarkedet og sikre seg den best mulige erstatteren. Jeg ser at Riyad Mahrez er blitt nevnt som erstatter – og han er av den standarden Liverpool bør vurdere, mener Fowler.

Leicester-stjernen Riyad Mahrez skal som kjent ifølge ryktebørsen i engelske medier være på vei til medisinsk sjekk på Anfield. Overgangssummen for spilleren er ikke kjent, og opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt klubbhold.

Den tidligere Chelsea-spilleren Frank Lampard tror Barcelona var nødt til å foreta seg noe etter at klubben solgte Neymar for 2,2 milliarder kroner i fjor sommer.

– Barcelona måtte komme med et «statement» på grunn av det som skjedde med Neymar, sa Lampard i studio under BT Sports dekning av FA-cupkampen mellom Norwich og Chelsea.

– Coutinho er en fantastisk spiller som vil bli en stor spiller for Barcelona, det er sikkert. Han ønsket å forlate klubben, og nå er det opp til Liverpool å bruke pengene særdeles godt når de skal rekruttere nye spillere, slo Lampard fast.

– Vil svekke Liverpools sjanser
Den tidligere seriemesteren med Blackburn, Chris Sutton, frykter at Mesterliga-plassen kan glippe for Liverpool neste sesong etter salget av Coutinho.

– Det gjør at sjansene deres til å bli topp fire og komme seg til Mesterligaen svekkes. Ville de hatt en større sjanse med Coutinho på laget? Absolutt, slo Sutton fast i studio.