– Ikke noe vi kunne gjøre for å få ham til å endre mening

Jürgen Klopp antyder at Liverpool skal ut på markedet etter salget av Philippe Coutinho.

Se Philippe Coutinhos siste mål for Liverpool mot Swansea i videovinduet!

Liverpool og Barcelona er enige om en overgang for Philippe Coutinho til over 1,6 milliarder kroner. Det gjør brasilianeren til verdens tredje dyreste spiller i historien.

Liverpool-manager Jürgen Klopp bekrefter at Coutinho gjorde alt han kunne for å få til overgangen før denne sesongen.

– Philippe insisterte overfor meg, eierne og til og med lagkamerater at han var desperat etter å gå til Barcelona, sier han i en pressemelding på Liverpools nettsider.

Liverpool nektet imidlertid å selge Coutinho til Barcelona i sommer, og midtbanespilleren var ikke involvert for de røde før overgangsvinduet stengte 1. september.

Klopp sier at de håpet å overbevise Coutinho om å bli værende på Anfield.

– Jeg kan fortelle alle Liverpool-supportere at vi har gjort alt vi kan for å overbevise Coutinho om at det er like attraktivt å bli værende i Liverpool som å dra til Spania, men han var hundre prosent sikker på at fremtiden var i Barcelona. Dette var drømmen hans, og jeg er sikker på at det ikke var noe vi kunne gjøre for å få ham til å endre mening, sier manageren.

Liverpool Echo meldte lørdag at Monaco-vingen Thomas Lemar er Klopps førsteprioritet når Philippe Coutinho skal erstattes. Klopp går langt i å bekrefte at klubben kommer til å hente inn flere forsterkninger i januar.

– Jeg har så mye tro på talentet vi allerede har i spillergruppen, og sammen med eierne har jeg enda mer tro på at vi vil fortsette å investere i spillere, som vil øke bredden og kvaliteten, sier han.

Liverpool har allerede i januar hentet Virgil van Dijk for 830 millioner kroner.

Som tidligere Dortmund-trener er Klopp vant til at store stjerner forsvinner. Som den tyske storklubbens trener så han nøkkelspillere som Nuri Sahin, Mario Götze, Robert Lewandowski og Shinji Kagawa bytte klubb.

– Spillere kommer og går. Det er en del av fotballen, men klubben er stor og sterk nok til å fortsette vår aggressive utvikling på banen, til tross for at vi mister en viktig spiller. Vi har ikke vært i en bedre posisjon de siste årene, og vi skal slå tilbake på riktig måte. Vi skal bruke vår størrelse og styrke til å glemme øyeblikk som dette og fortsatt gå fremover, sier Klopp.

Coutinho kom fra Inter i januar 2013 for rundt hundre millioner kroner.

– Philippe har hatt en fantastisk utvikling i denne klubben de siste fem årene, og det er skuffende at oppholdet ikke blir forlenget. Det er med tungt hjerte vi ønsker ham lykke til videre, sier Liverpools tyske manager.