Avsløring fra 2014 om hjerneskadd stortalent har utløst bitter konflikt

– Det er et stort sjokk for familien, sier familien til Abdelhak Nouri (20), som kollapset på banen for Ajax i fjor sommer.

Se de grusomme bildene av Ajax' Abdelhak Nouri i videovinduet øverst!

Det nederlandske stortalentet Abdelhak Nouri hos Ajax segnet om i en treningskamp mot Werder Bremen i Østerrike i fjor sommer, og det ble raskt klart at 20-åringen ikke ville kunne spise, snakke eller gå igjen. Nouri hadde pådratt seg alvorlige, permanente hjerneskader.

Spillerens familie og Ajax har utad gitt uttrykk for at de har et varmt og godt forhold etter den fryktelige hendelsen, men det er ikke sannhet, melder den nederlandske avisen NRC Handelsblad.

Nouri-familien skal ikke ha vært klar over at Det nederlandske fotballforbundet oppdaget en hjertefeil hos Abdelhak allerede i april 2014. Ajax ble informert av forbundet, men familien fikk aldri vite om det.

De skal ikke ha hatt mistenkt at det var ugler i mosen før det måtte gjentatte forsøk til for å få storklubben til å gi ut Abdelhaks medisinske rapporter.

– Det er et stort sjokk for familien. Hvis familien hadde vært oppmerksomme på hjertefeilen, ville de ha insistert på grundige oppfølgingstester og regelmessige prøver for å vurdere risikoen, sier advokat Khalid Kasem i en pressemelding, ifølge NRC.

Kasem sier også at familien Nouri gjennom flere leger og medisinsk personell har fått høre signaler om at behandlingen på stedet ikke var tilstrekkelig.

Avisen har sendt 28 spørsmål i tekst til Ajax, som nekter å svare.

– Vi har ingen konkret informasjon å gi. Den medisinske rapporten er konfidensiell, og legen vår må følge taushetsplikten. Vi kommuniserer direkte med familien Nouri om saker som gjelder Abdelhak, ikke gjennom media, er svaret en talsmann fra Ajax gir avisen.

Det er imidlertid usikkert om hjertefeilen har en sammenheng med Nouris kollaps. Fotballforbundet sier at de informerte det da 17 år gamle fotballtalentet både muntlig og skriftlig, men siden Nouri var over 16 år, kunne de ikke informere familien.

Familien har engasjert John Beer, som er ekspert på saker om personskader, og advokaten undersøker nå alle sider av saken. Han uttaler at han snart kan presentere de «endelige konklusjonene» til familien.