Liverpool har solgt Coutinho

Philippe Coutinho (25) blir Barcelona-spiller frem til sommeren 2023.

Se Philippe Coutinhos siste scoring mot Swansea i romjulen i videovinduet øverst!

Philippe Coutinho har spilt sin siste kamp for Liverpool og reiser lørdag kveld til Barcelona for å fullføre overgangen. Det bekrefter både Liverpool og Barcelona.

Barcelona skriver at Coutinho har skrevet under på en kontrakt frem til juli 2023. 25-åringen har fått en utkjøpsklausul på 4,6 milliarder kroner. Katalanerne opplyser at de vil komme tilbake med informasjon om presentasjon. Coutinho satte seg på flyet fra London til Barcelona lørdag kveld.

– Det var ikke uventet, det er åpenbart noen han har hatt lyst til lenge. Det var som med Van Dijk når han først hadde bestemt seg. Jeg tror han hadde dratt uansett om Liverpool hadde vært på skuddhold av Manchester City. Det er noen har har bestemt seg for i lang tid, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Barcelona betaler over 1,2 milliarder kroner for Coutinho, men summen kan stige 1,6 milliarder kroner etter diverse klausuler. Overgangssummen gjør Coutinho til verdens tredje dyreste spiller etter PSGs Neymar og Kylian Mbappé.

– Det dopede markedet i betraktning er det greit. Barcelona har penger mellom hendene. Ser man på inntektene er det helt på det jevne av det det har vært tidligere. 1,6 milliarder er det samme som 500 millioner var for ganske få år siden, mener eksperten.

– Ingen tilgjengelige er like god
Stamsø Møller mener det ikke er mulig for Liverpool å erstatte brasilianeren.

– Han er den beste spilleren deres. Det er ingen som er i nærheten av den kreativiteten, blikket for spillet og teknikken. Det er en rolle de ikke klarer å fylle. Det er ingen tilgjengelige fotballspillere i verden som er like god. Det er et stort, stort tap for Klopp, og det er nok et skudd for baugen når det gjelder prestisje også. Han får mange av de han vil ha, men når den han helst vil ha forsvinner er han maktesløs, sier han.

– Gå for Lemar
The Telegraph rapporterer også at Coutinho blir Barcelona-spiller, men det er ikke klart om Liverpool kommer til å erstatte den brasilianske midtbanespilleren. De siste dagene har Liverpool blitt koblet til Thomas Lemar fra Monaco og Riyad Mahrez fra Leicester.

Liverpool Echo skriver lørdag kveld at Liverpool vender blikket mot Monaco, og at Thomas Lemar er klubbens førsteprioritet som Coutinhos erstatter. Ifølge lokalavisen er det ingen interesse for Riyad Mahrez.

Stamsø Møller mener de gjør klokt i å gå for Lemar.

– De må få tettet hullet. Jeg regner med Klopp forstår at Oxlade-Chamberlain og Lallana ikke er i nærheten. Den mest tilgjengelige, og som er en ung og erfaren spiller av høy kvalitet, er vel Lemar. Han har vel også ymtet frempå at han er hypp på Liverpool. Han er en helt annen spillertype, men kan også bekle flere roller, og han har en god skudd- og innleggsfot, mener TV 2-eksperten.

Og Liverpool klarer å hanke inn franskmannen, tror han Merseyside-klubben kan kommer greit ut av det.

– Ut med Coutinho, og inn med Van Dijk, Keita (kommer til sommeren) og Lemar, da er ikke kollektivet i Liverpool svekket. De har kanskje er litt lavere toppnivå, men mye høyere bunnivå, sier TV 2-eksperten.