Norge - Danmark 27-25 (12-11)

Norge leverte en skuffende forestilling i 27-32-tapet mot Frankrike i den første oppkjøringskampen til EM i Kroatia, men håndballgutta reiste seg stort mot de danske OL-mesterne lørdag kveld og vant naboduellen 27-25. En jevn førsteomgang ble fulgt opp av en råsterk andreomgang.

– Det er ikke ofte Norge slår Danmark i herrehåndall. De bryter rekken og tok et langt skritt i riktig retning fra den første oppkjøringskampen, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Sander Sagosen ble syk i forkant av Golden League, og Norges største stjerne sto over den første kampen mot Frankrike. Mot de danske OL-mesterne var Sagosen tilbake med et brak i første omgang.

– Det er herlig med litt feber, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli etter en førsteomgang der Sagosen scoret sju av målene i Norges 12-11-ledelse.

Gikk tom for krefter
I andre omgang ble det bare én scoring på seks forsøk.

– Jeg går litt tom, men sånn er det. Jeg skal klare å holde to kamper i mesterskapet, sier Sander Sagosen til TV 2 med et smil.

Sagosen var fornøyd med å være tilbake – 14 dager etter forrige kamp.

– Det var litt hardt, men det var deilig å få en gjennomkjøring og kjenne at man lever. Jeg synes vi spilte bra, men hadde litt mange tekniske feil. Vi sto bra bakover og slapp bare inn elleve mål før pause. Det er veldig bra mot Danmark. Jeg følte vi hadde grei kontroll hele kampen, oppsummerer han.

Stakk fra i andre omgang
Norge og Danmark fulgte hverandre som skygger utover første omgang. Håndballgutta ledet 8-6, men ledelsen må raskt hentet inn av de danske drengene. Danskene gikk opp i 10-8, men Norge svarte raskt og utlignet til 10-10. En kanon av Sander Sagosen like før pause gjorde at Norge byttet side med 12-11-ledelse – PSG-stjernens sjuende scoring før pause.

– Norge forberederer seg i full fart før EM, kommenterte Harald Bredeli.

Norge rykket fra i andre omgang, men danskene nærmet seg midtveis i omgangen, før håndballgutta stakk ifra igjen. Til slutt ble det 27-25-seier.

– Det var bedre i dag enn mot Frankrike. Det er ikke så ofte vi får spilt sammen, så det tar tid å få samhandlingen. Det var bra i forsvar, mens i angrep kom vi til flere flere sjanser, men vi kan enda bedre, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Se Norges siste kamp i Golden League mot Egypt på TV 2 og TV 2 Sumo søndag ettermiddag fra klokken 14.30.