– Kan ikke huske at Liverpool har hatt en så god midtstopper

Virgil van Dijk roses å ha blitt matchvinner i Liverpool-debuten.

Se målene fra Merseyside-debyet i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Virgil van Dijk kunne knapt drømt om en bedre debut for Liverpool. Mot byrival Everton steg han til værs og stanget inn det avgjørende 2-1-målet som sendte de røde videre til FA-cupens fjerde runde. Det skjedde bare fem minutter før full tid.

– Det kan ikke gjøres så mye bedre. Han hadde ikke fryktelig mye å gjøre. Everton klarte ikke å utfordre Liverpool ordentlig, men du ser kvalitetene hans når de er farlig frempå noen ganger, sier Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Van Dijk og Andrew Robertson var veldig gode. Den venstresiden bak hos Liverpool har vært et sted med problemer og ofte veldig mye kokos. I denne kampen så vi veldig lite av det, fortsetter han.

Liverpool betalte hele 830 millioner kroner for å få Southampton for å slippe van Dijk, som også skal ha vært ønsket av flere klubber enn de røde.

– Du ser at det er en veldig selvsikker spiller, og jeg kan ikke huske at Liverpool har ikke hatt en så god midtstopper. Sami Hyypiä hadde den samme roen, men han var ikke i nærheten av like god. Van Dijks rolige kroppsspråk sprer seg, sier Stamsø Møller, som spesielt lar se imponere over at det er debuten.

– Det sier noe om fyren. Han er ikke noen pyse. Han er litt avslappet, og det kommer til å koste mål noen ganger, men det er mye bedre med en trygg og god midtstopper. Du går glipp av noen ville taklinger og klareringer, men du ser at han også har duellspillet inne og klarer å ta for seg.

Ragnar Klavan og Dejan Lovren startet ikke mot Everton, mens Joël Matip var tilbake på laget og dannet midtstopperparet med Virgil van Dijk.

– Det er helt åpenbart at de skal spille fast videre, sier TV 2s ekspert.

Spilleren selv var åpenbart høyt oppe etter å ha avgjort Merseyside-derbyet.

– For en kveld! Det var veldig fortjent, og det føles fantastisk å spille utpå det. Målet var veldig spesielt for meg og familien. Å spille på Anfield for Liverpool er en drøm for alle spillere. Å score gjør det enda mer spesielt, sa Virgil van Dijk etter kampen, ifølge BBC.

Liverpool lå langflate etter van Dijk i fjor sommer, men måtte trekke interessen etter at det ble kjent at Klopp og Liverpool hadde møtt den nederlandske landslagsstopperen uten Southamptons velsignelse.

– Det var veldig fint at Virgil van Dijk scoret i sin første kamp med en strålende heading. Jeg er virkelig glad. Å gjøre det foran The Kop gjør det enda bedre, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Også engelske eksperter roste van Dijk etter drømmedebuten.

– Jeg er virkelig glad på Virgil van Dijks vegne. Ikke bare for at jeg spådde det, men noen ganger er det en mening med det som skjer, sa tidligere Liverpool- og Tottenham-spiller og BBC-ekspert Danny Murphy.

– For en utrolig kveld for Virgil van Dijk. Det utviklet seg til å bli en strålende cupkamp, men Liverpool trakk det lengste strået og vant fortjent. De hadde litt mer kvalitet, sier Newcastles tidligere målmaskin Alan Shearer.