Frankrike-Norge 32-27

Uten Sander Sagosen var det for lite krutt fra de norske skytterne i EM-testen mot Frankrike i Golden League.

Den franske keeperen Vincent Gerard stengte buret for Espen Lie Hansen, Kent Robin Tønnesen, Christian O'Sullivan eller Gøran Sørheim med flere og gjorde at Norge i realiteten aldri var med i kampen.

– Han har vært fantastisk mellom stengene i dag, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

– Litt rufsete

Med unntak av noen gode perioder fra Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol (begge ni mål) var det ingen som klarte å få det mentale overtaket på Gerard.

Seiersmarginen ble til slutt fem mål i favør av franskmennene, 32-27, men vertene tok foten av gassen mot slutten av kampen.

– Det er litt rufsete. Vi har ikke helt kontroll på forsvarsspillet, avtalene sitter ikke som de skal, og det hakker litt over hele linjen, sier Bjarte Myrhol til TV 2.

– Jeg er ikke bekymra, men jeg syns vi skal være så voksne at vi kan se hverandre i øynene å si at vi ikke var gode nok bakover.

– Vi er på rett spor, men det mangler mye enda. Det er rotete, lite rytme og vi bommer på veldig mange sjanser. Vi spiller oss til noen gode sjanser. Dette går det an å gjøre bedre, sier landslagssjef Christian Berge.

– Glitrende Frankrike

Kampen var lagenes sjuende møte det siste året, og statistikken er 5-2 i favør av Frankrike.

Norge møter også Frankrike i EM-åpningen i Kroatia fredag 12. januar, og dette tapet var ikke en ideell oppladning.

– Det er aldri en god følelse å skulle møte Frankrike i mesterskapskamp neste uke med denne i bakhodet. Norge har vært sjanseløse, og de har vært bedre enn oss i det meste. De har rett og slett vært glitrende, sa Svele, før Norges siste krampetrekning.

Norge har imidlertid tøffere skyts i bakhånd.

I tillegg til Sander Sagosen satt også Gøran Johannessen og Eivind Tangen på tribunen. De tråkket begge over på trening.

– Jeg syns det er veldig greit å få kjørt en kamp uten Sander. Det kan skje noe med han. De guttene som er utpå jobber steinhardt, og leverer mange gode prestasjoner, sier Christian Berge.

– Jeg syns vi får veldig mange gode svar.

Avsluttet bedre

Frankrike ledet 15-10 til pause, og sklei videre fra. Samtidig begynte de franske vingene å leke seg. Luc Abalo tricket inn 24-18.

– Den er det høy, høy klasse på, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Norge avsluttet bra, og ble både spille- og avslutningsmessig bedre, samtidig som franskmennene tok foten av gassen. Derfor begrenset de tapet til 32-27, etter på et tidspunkt å ha vært ni mål bak.

At keeperen reddet mange baller var selvsagt kjipt, men også en liten kime til optimisme.

– Det er ingen krise. Det som er positivt er at vi skaper sjanser, men man skal sette dem også, sier Bent Svele.

Golden League fortsetter på TV 2 og tv2sumo.no med Norge-Danmark lørdag fra kl. 16.30 og Norge-Egypt søndag fra kl. 14.25.