Barcelona ser ut til å få et meget aktivt januar-vindu. I skyggen av den vellykkede jakten på Phillippe Coutinho, har den katalanske storklubben jobbet med å styrke forsvaret før andre halvdel av sesongen.

Valget falt til slutt på den colombianske landslagsstopperen Yerry Mina, som kommer fra Palmeiras for 113 millioner kroner opplyser FC Barcelonas offisielle nettside.

Utkjøpsklausulen er satt til 960 millioner kroner.

Mascherano ut?

Barcelona har hatt Mina i siktet lenge, og hadde sikret seg førsterett til å kjøpe Mina for ni millioner kroner til sommeren, men måtte fremskynde planene, angivelig fordi Javier Mascherano (33) vil bli solgt til kinesiske Hebei Fortune mot slutten av januar-vinduet.

Planen er ifølge katalanske medier at Mina skal få noe tid sammen med Mascherano og de andre stopperne i håp om at han skal tilpasse seg i rekordfart.

Målfarlig

Den høyreiste midtstopperen har gjort seg bemerket for Palmeiras i den brasilianske ligaen siden 2016. I løpet av sine 26 kamper i brasiliansk Serie A har han notert seg for fem scoringer og åtte gule kort. I løpet av karrièren har han spilt 27 kamper i Copa Libertadores og scoret sju mål.

Han står oppført med ni landskamper for Colombia, og har allerede scoret tre landslagsmål fra stopperplass, ifølge Transfermarkt. Det er med andre ord en målfarlig spiller Barcelona har sikret seg.

At Mina kunne ankomme Barcelona allerede i januar har vært en dårlig bevart hemmelighet lenge, men ryktene skjøt for alvor fart torsdag forrige uke, da flere katalanske nyhetskilder meldte at overgangen var nært forestående.

Ryktene ble ikke dempet av at den colombianske fotball-helten Faustino Asprilla tvitret «Velkommen til Barcelona, Yerry Mina».