FORSØKER Å FINNE LØSNING: Svein-Erik Edvartsen.
FORSØKER Å FINNE LØSNING: Svein-Erik Edvartsen. Foto: Nesvold, Jon Olav

Forsøker å løse konflikten med NFF uten rettssak

Edvartsen og NFF skal møtes til rettsmekling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig i november gikk Svein-Erik Edvartsen og advokat John Christian Elden til søksmål mot NFF, etter at dommeren noen måneder tidligere hadde blitt sparket fra sin stilling som seksjonsleder.

NFF mener å kunne bevise at at Edvartsen har stått bak flere e-poster under falskt flagg, noe dommeren selv nekter for å ha gjort.

Han har også blitt nektet å dømme fotballkamper.

Men det er ikke sikkert saken går til retten likevel. Nå bekrefter NFF at de har gått med på å møte Edvartsen til rettsmekling.

I en rettsmekling vil partene forsøke å finne en løsning på konflikten før det går så langt som til en rettssak. Dette er en ganske vanlig måte å løse arbeidstvister på.

– Vi kan bekrefte at motparten har uttrykt ønske om en rettsmekling i stevningen, og at vi i vårt tilsvar har tiltrådt det, sier direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, til TV 2.

Så sent som dagen før nyttårsaften tok Edvartsen et kraftig oppgjør med NFF på sin Facebook-side – der han varslet at «maktarrogansen og fryktkulturen skal til livs for en gang for alle. Koste hva det koste vil».

John Christian Elden har tidligere opplyst at de i søksmålet krever erstatning, samt at Edvartsen gjeninnsettes i stillingen som seksjonsleder i NFF.

– Vi har varslet at vi kommer tilbake med en vitneliste senere, og har i tillegg lagt ved relevant skriftlig bevismateriale både i den forutgående dommerkonflikten og seksjonslederkonflikten. De sakene henger sammen, for vi oppfatter det slik at noen har hatt en agenda om å fjerne Edvartsen, sa han til VG i november.

John Christian Elden kommenterer rettsmeklingen mellom partene slik til TV 2 Sporten:

– Tvisteloven sier retten skal spørre om rettsmekling. Vi har sagt vi er positive til det siden Edvartsen alltid er ydmyk og lydhør for å finne løsninger som bringer han tilbake på dommerbanen. Det er derfor berammet rettsmekling. Han har hele tiden vært positiv til det, selv om motparten har forsøkt å stemple han som vanskelig i media, skriver Elden i en epost til TV 2 Sporten.