Oppgitt Mourinho: – Jeg har ingen venner som sitter i de riktige sjefsstolene

José Mourinho mener at han blir forskjellsbehandlet av sjefene i Det engelske fotballforbundet (FA).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal – Chelsea fra kl. 20.00 onsdag

José Mourinho går til frontalangrep på Det engelske fotballforbundet og hevder at FA favoriserer enkelte managere i Premier League.

Bakgrunnen for Mourinhos påstander er at han mener Manchester United fikk tildelt det mest hektiske kampprogrammet i julen.

Manchester United spilte fire kamper i løpet av 215 timer i løpet av julen og nyttårshelgen. Tre av dem endte uavgjort, mens kun én kamp endte med tre poeng.

– Svaret mitt er det samme, sukker Mourinho i et intervju med beIN Sports.

– Jeg har ikke venner i de riktige sjefsstolene
– TV-selskapene tar sine avgjørelser og det må vi rett og slett bare akseptere, fortsetter portugiseren, før han slår fast at enkelte managere i Premier League mottar forskjellsbehandling av sjefene som bestemmer kampprogrammet.

– Jeg tror at TV-selskapene tar avgjørelsene, men jeg tror også at noen klubber, og noen managere, har gode venner som sitter i de riktige sjefstolene. Og det har ikke jeg, konstaterer en oppgitt Mourinho.

Den suverene Premier League-lederen Manchester City spilte fire kamper i løpet av 247 timer i løpet av det hektiske juleprogrammet, mens Chelsea vil etter kampen mot Arsenal onsdag kveld ha 270 timer på seg, ifølge ESPN.

Arsenal og Tottenham vil ha spilt samme antall kamper i løpet av nærmere 290 timer.

Guardiola: – Det kommer til å drepe spillerne
Det er imidlertid ikke Mourinho som har klaget på det tette kampprogrammet i julen.

Pep Guardiola var etter 3-1-seieren mot Watford lite imponert over det steintøffe juleprogrammet som lagene nå har vært gjennom.

– Vi gjorde fem endringer fra sist kamp, men det er ikke vår feil. Jeg vet at man bare må fortsette her i England, men det er ikke normalt. De store sjefene burde reflektere over det, sa Guardiola til BBC.

– Vi kommer til å drepe spillerne. Forbundet tenker ikke på spillerne, men det må de. De spiller i elleve måneder på rad. De må beskyttes. Vi må tenke på artistene, men jeg vet at det ikke vil skje.