City scoret etter 38 sekunder - og så seg aldri tilbake

Etter å ha vunnet utrolige 18 kamper på rad, ble det kun uavgjort borte mot Crystal Palace på mandag. Det lot et revansjesugent Manchester City gå utover stakkars Watford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Watford 3-1 (2-0)

Se alle scoringene i kampsammendraget øverst.

Manchester City blåste ut av startblokkene og hadde full kontroll på Watford. I hovedrollen var som vanlig Kevin De Bruyne, som mirakuløst nok hadde ristet av seg smellen han fikk for bare to dager siden.

– Jeg er dypt imponert over det City gjør. Jeg tror kanskje vi aldri har sett et bedre lag i Premier League, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

Raheem Sterling sendte de lyseblå i ledelsen allerede etter 38 sekunder, og deretter var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Watford klarte likevel å begrense nederlaget, mye takket være en sjansesløsende Sergio Aguero.

Ifølge statistikerne i Opta var det sesongens raskeste Premier League-scoring.

Kevin De Bruyne var mirakuløst nok på plass i Pep Guardiolas startellever. Belgieren måtte ut på båre i mandagens seriekamp mot Crystal Palace etter å ha blitt meid ned av vertenes Jason Puncheon.

Puncheon er trolig ute i flere måneder etter å ha skadet seg i taklingsøyeblikket, men De Bruyne, Premier Leagues kanskje beste spiller denne sesongen, var gledelig nok friskmeldt.

De Bruyne bar ingen synlige preg av skaden og 2-0 kom etter at belgieren sendte et innlegg i mål via sin ulykksalige landsmann Christian Kabasele. De Bruyne var nok en gang svært god for et City-lag som dominerte fullstendig onsdag kveld.

Samme mann var arkitekten bak 3-0 etter en drøy time. Belgieren banket et innlegg mot mål og Heurelho Gomes klarte kun å parere ballen i beina på Sergio Aguero som ikke kunne unngå å score.

– Kevin De Bruyne står bak alt City skaper, sa Petter Myhre i Premier League-studioet.

Ti minutter før slutt fikk imidlertid Watford og André Gray sitt trøstemål. City-seieren var likevel aldri i fare.

Dermed er Manchester City igjen 15 poeng foran erkerival Manchester United på toppen av tabellen. Chelsea kan imidlertid gå forbi United og opp på andreplass, 14 poeng bak, hvis de skulle slå Arsenal på Emirates torsdag.

– Vi kommer til å drepe spillerne

Pep Guardiola lovpriste Kevin De Bruynes vinnervilje etter kampen.

– Han hadde en hevelse og vi sa at han kanskje ikke burde spille, men han sa han ønsket å spille, sa Guardioa til BBC etter kampen.

– Han hadde litt smerter, men ville spille. Det viste meg mye. Han vil vinne Premier League. Vi må følge hans eksempel.

Den spanske suksessmanageren var imidlertid ikke like imponert over det steintøffe juleprogrammet som lagene nå har vært gjennom.

– Vi gjorde fem endringer fra sist kamp, men det er ikke vår feil. Jeg vet at man bare må fortsette her i England, men det er ikke normalt. De store sjefene burde reflektere over det, sa Guardiola til BBC.

– Vi kommer til å drepe spillerne. Forbundet tenker ikke på spillerne, men det må de. De spiller i elleve måneder på rad. De må beskyttes. Vi må tenke på artistene, men jeg vet at det ikke vil skje.

Scoring etter 38 sekunder

Allerede etter 38 sekunder lå ballen i nettet bak en forfjamset Heurelho Gomes i Watford-buret. Leroy Sané fant en helt ledig Raheem Sterling på bakerste stolpe, og dermed var 1-0 et faktum.

Nå ventet 90 minutter i en meget bratt oppoverbakke på Etihad for gjestene fra London.

John Stones kunne økt ledelsen noen få minutter senere etter nok et flott forarbeid av Sané, men Stones skjøt over fra fem meters hold i sitt skadecomeback.

Etter 13 minutter sto det 2-0. David Silva spilte fri Kevin De Bruyne på kanten av Watfords sekstenmeter. Belgieren slo et hardt innlegg mot Sergio Aguero som ventet ledig innenfor femmeteren. Christian Kabasele oppdaget faren for sent og kastet seg desperat inn for å avverge. Den ulykkelige midtstopperen lyktes imidlertid kun å plassere ballen forbi sin egen keeper og i eget mål.

Alt handlet om City nå, og etter 18 minutter smalt De Bruyne et frispark i tverrliggerren fra om lag 20 meters hold.

André Gray kunne gitt gjestene et reduseringsmål etter halvtimen da han kom alene mot Ederson, men Citys sisteskanse hindret scoring med en flott redning.

Sergio Aguero hadde flere gode muligheter til å score før pause, men den vanligvis så målkåte argentineren sløste med sjansene. Dermed gikk Manchester City til pause med kun en 2-0-ledelse.

Aguero-mål

City fortsatte dominansen i andre omgang, men Watford forsvarte seg i godt, i tillegg til at vertene misbrukte de sjansene de fikk. Aguero ropte på straffe etter en snau time, men ble ikke hørt.

Bare fem minutter senere fikk imidlertid spissen sitt mål. De Bruyne klinket ballen inn på Gomes som fomlet ballen ut i livsfarlig sone. Der sto selvfølgelig Citys nummer 10. Aguero kunne tuppe ballen i åpent mål fra tre meters hold.

Etter 78 minutter lot Guardiola sin belgiske talisman få en fortjent pust i bakken. Kevin De Bruyne var nok en gang stor for hjemmelaget og fikk stående ovasjoner på vei ut.

Tre minutter senere smalt det overraskende nok i andre enden. André Carrillo dro seg forbi Kyle Walker og fant Gray som hadde løpt seg fri inne i Citys femmeter. Spissen satte ballen forbi Ederson og pustet ørlite liv i kampen.

Det ble imidlertid med det ene trøstemålet, og Pep Guardiola kunne glede seg over at laget hans var tilbake på vinnersporet. Dermed opprettholder de lyseblå også sin ubeseirede rekke. Tjue seirer og to uavgjort er fasiten etter 22 serierunder.