Mange fotballsupportere bryr seg i overkant mye om hvor mye penger spillerne tjener.

Og av og til kommer det skriverier både i norsk og utenlandsk presse som bygger oppunder spekulasjonene om hvem som tjener mest.

I lokalavisen i Leicester, Leicester Mercury, kan man mandag lese om unggutten Faiq Bolkiah, under overskriften «World's RICHEST footballer» - verdens rikeste fotballspiller.

19-åringen, som spiller for Premier League-klubben Leicesters reservelag, er nevøen til sultanen av Brunei Hassanal Bolkiah - mannen som i sin tid betalte 150 000 kroner for en enkel hårklipp.

Han er god for estimerte 15 milliarder pund, eller drøyt 160 milliarder kroner, noe som altså får de britiske avisene til å omtale nevøen som verdens rikeste fotballspiller.

– Jeg har spilt fotball så lenge jeg kan huske, og siden jeg var ung har jeg alltid likt å gå ut på banen med ballen i beina. Mine foreldre har alltid støttet meg i å oppnå drømmen om å bli fotballspiller. De har trent meg hardt både psykisk og fysisk gjennom barndommen, så jeg vil si at de er mine rollemodeller, sier Faiq Bolkiah i et sjeldent intervju.

Les også: 2017: Ronaldo er verdens best betalte idrettsutøver

Faren bygget nytt stadionanlegg til Michael Jackson-konsert for seg selv
Den britiske avisen Daily Mirror skriver også om saken, og nevner at spilleren far, Prins Jefri, som er broren til sultanen selv, bruker rundt 400 millioner i måneden på klokker, penner i hvitt gull og biler.

Jefri Bolkiah eier 2300 biler, og på sin egen 50-årsdag fikk han flydd inn Michael Jackson til å holde en egen personlig konsert. I tillegg til å bygge et helt nytt stadionanlegg for konserten, betalte Leicester-spillerens far også popkongen et honorar på drøyt 135 millioner kroner.

Kantspilleren som også har vært innom Southampton, Reading og Arsenal spilte for Chelsea mellom 2014 og 2016, for så å bli signert på en treårskontrakt av Leicester i mars den sesongen revene gikk hele veien og tok ligatittelen. Da skrev blant andre anerkjente Independent om gutten.

Til tross for at han er født i Los Angeles i USA, har Bolkiah valgt å representere Brunei på landslagsnivå. Der står han med ni kamper og en scoring allerede. Scoringen kom i et 3-4-tap mot Laos i kvalifiseringen til det sør-østasiatiske mesterskapet i 2016.

Artikkel fra 2015: Dette er verdens ti rikeste fotballspillere - Ronaldo på topp