Skal spille EM med fem skruer i hånden: – Han kommer til å bli en av de aller, aller beste

Christian Berge lovpriser Magnus Abelvik Rød, som friskmelder seg selv etter det kompliserte fingerbruddet i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Frankrike-Norge i Golden League fra 18.25 på TV 2 og Sumo på torsdag

I Bundesliga-kampen mot Hüttenberg i midten av november pådro 20-åringen seg et brudd i hånden som krevde operasjon og åtte uker på sidelinjen.

Flensburg-Handewitt-spillerens deltakelse i EM i Kroatia i januar ble med en gang et usikkerhetsmoment, men nå er stortalentet optimistisk.

– Jeg skjønner at det er et stort tema. Men det går veldig bra. Det har selvsagt vært litt utfordrende å få trent håndball, men jeg føler at jeg har fått tilbake styrken og bevegeligheten i hånden. Så jeg gleder meg til å spille håndball igjen, sier han til TV 2, dagen før det norske laget reiser til Frankrike for å spille Golden League.

– Rekker du EM?

– Slik det ser ut nå, så gjør jeg det.

– Det blir noe nytt

I Golden League møter Norge Frankrike, Danmark og Egypt.

Det blir siste test før EM i Kroatia senere i måneden.

Abelvik Rød steppet inn for en skadet Harald Reinkind i VM i fjor og har derfor mesterskapserfaring, men et EM har Oslo-gutten aldri spilt i tidligere.

– Man kjenner litt på det samme (av nerver og spenning, journ. anm). Det er stort å spille mesterskap. Men samtidig er man litt mer vant til det. Man vet hvordan «samlingslivet» er, hvordan det er å bo på hotell annenhver dag... Så jeg føler meg godt forberedt. Men det kribler alltid litt når man skal spille mesterskap.

– Gleder du deg?

– Jeg gleder meg veldig. Å få representere Norge i et mesterskap en gang til blir veldig gøy. Og jeg har jo aldri spilt EM før, så det blir jo noe nytt.

– Talent i verdensklasse

20-åringen forlot Bækkelaget til fordel for den tyske storklubben Flensburg i sommer.

Det han har levert der har imponert landslagssjefen.

– Jeg tror han kommer til å bli en av de aller, aller beste. Han trener med en vanvittig struktur. Han har et bevegelsesmønster som en på 1.80. Han vinner veldig mange dueller. Han kommer til å bli god om han får kontinuitet i treningsarbeidet sitt. Han er litt for mye skadet ennå. Han må unngå det - selv om det selvfølgelig er vanskelig å unngå at en finger brekker. Det viktigste for han blir nok å få kontinuitet og å bygge fysikken litt til, sier Christian Berge.

– Snakker vi talent i verdensklasse?

– I mitt hode: ja. Det mener jeg. Alle trenger ikke å være enige i det, men ut i fra typen han er, hvor hodet er... hele pakken.