– Utvikler ikke Mourinho denne gjengen, ender det i forferdelse

– Bare tull, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt om José Mourinhos stadige klaging på manglende pengebruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s Premier League-eksperter diskutere pengebruken i videovinduet!

Manchester United har brukt tre og en halv milliarder kroner på nye spillere siden José Mourinho ankom klubben, men portugiseren er ikke fornøyd og mener det ikke er nok til å konkurrere med byrivalen.

Manchester City-manager Pep Guardiola har til sammenligning brukt drøyt én milliard kroner mer siden sommeren 2016. Etter 22 runder i Premier League ligger United tolv poeng bak City, selv om de tok innpå to poeng med seieren over Everton.

– Forskjellen på hva Pep og Mourinho har brukt er ikke så stor. Du kan ikke begynne å regne på de smågreiene der. Pep har solgt for mer enn Mourinho. Zlatan Ibrahimovic kom gratis, men koster en formue å lønne. Han kan ikke bare sitte der og bytte brikke eter brikke. Han må prøve å utvikle denne gjengen. Gjør han ikke det, kan det ende i forferdelse, sier Erik Thorstvedt.

– Mourinho må prøve å gjøre spillerne bedre og konsentrere som om dét, så får de heller fylle på etter hvert. Å bruke mange hundre millioner ekstra er bare tull, sier Premier League-eksperten til TV 2.

– United-spillerne blir dårligere
Den tidligere Tottenham-helten mener Mourinho har en negativ innflytelse.

– Det er naturlig at en klubb som Manchester United kjøper spillere ganske jevnlig, men jeg blir ganske matt når det er fokuset og ikke utviklingen. Han burde trene denne gjengen og utvikle laget til det bedre, ikke dårligere, som de nå har blitt. De startet bra, men så har de hatt en negativ utvikling.

Liverpool-legenden Jamie Carragher skrev i sin spalte hos The Telegraph før helgen at Guardiola hadde vunnet Premier League med byrival United.

– Se på Pep Guardiola og ta Raheem Sterling som eksempel. Han var dyr, men Pep har gjort Sterling mye bedre. Se på spillerne i United, de blir nesten dårligere. Jesse Lingard er imidlertid et eksempel på det motsatte, sier Erik Thorstvedt.

– Spillerne er ikke i nærheten
Trevor Morley er ikke enig med den tidligere Tottenham-målvakten.

– Glem Manchester City, de har de rikeste eierne i verden. Dette er Manchester United. De er der oppe med de største klubbene i verden sammen med Barcelona, Real Madrid og Bayern München. De skal være ute etter de beste spillerne, selv om de koster 100 eller 150 millioner pund. Ser du på resultatene de siste årene, har det ikke vært godt nok. Det har ikke vært Sir Alex Fergusons standard, sier Premier League-ekspert, og fortsetter:

– Spillerstallen er ikke i nærheten av god nok til å vinne Premier League. Mourinho trenger penger, for Manchester United må være der oppe fordi de er Manchester United, uavhengig av hva det koster.

Manchester United brukte store penger på å få tak i Romelu Lukaku, Victor Lindelöf og Nemanja Matic, men Mourinho ønsket også en ny kantspiller.

– Alt stammer fra Ivan Perisic. Den overgangen gikk ikke gjennom og Mourinho har vært forbannet siden den gang. De var nummer én da Ferguson ga seg, og det var med en haug av de samme spillerne som har spilt sesongene etter, sier Erik Thorstvedt, og legger til:

– Grunnen er at managerne har vært for dårlig, først David Moyes og så Louis van Gaal, før de hentet «The Special One», som skal være best i vereb. Han har ikke vært i stand til å gjøre de bedre. Skal de bare kjøpe, kjøpe, kjøp? Nei.

Se Swansea mot Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo tirsdag fra klokken 20.15. Kampstart klokken 20.45.