Spill Tour de Ski-manager her!

Det fnyser Heidi Weng av.

– Jeg slo Ingvild med 30 sekunder i fjor. For min del føler jeg at det ikke kan være noe mer enn 30 sekunder. Ingvild er god til å gå oppover, og det tror jeg hun vet selv, sier Weng til TV 2.

Mye tyder på at det blir en sammenlagtkamp mellom Weng og Østberg om begge bestemmer seg for å fullføre Touren. Akkurat nå ligger Østberg 32,8 sekunder foran Weng i sammendraget.

– Hun er rå opp bakken
Østberg hadde en klatretid som var 26 sekunder dårligere enn Weng i forrige sesong. Totalt tapte hun ett minutt på den siste etappen i 2016/17-utgaven.

Nå gjør hun sitt ytterste for å plassere favorittstempelet på Weng.

– Jeg gikk veldig bra i bakken i fjor. Det er nok min beste gang opp der. Jeg tror jeg var litt bedre på det i fjor enn jeg er nå. Jeg må ha minimum ett minutt hvis jeg skal klare det, kanskje halvannet minutt. Heidi er helt rå opp den bakken. Jeg er ikke der helt ennå. Jeg må hjem og øve litt i Hovdebakken på Gjøvik, smiler Østberg.

Etter tre etapper i Lenzerheide har Tour-sirkuset beveget seg videre til tyske Oberstdorf. Der venter klassisk sprint og 10 km fellesstart i fri teknikk. Østberg vegrer seg for å snakke om monsterbakken allerede nå.

– Det er veldig langt frem. Det kan snu på én dag her. Nå er det sprint neste. Der deles det ut 60 bonussekunder. Det er dobbelt så mye som jeg leder med nå. Det kan skje så mye. Jeg tar egentlig renn for renn, sier Gjøvik-jenten.

– Har ikke fått det til i sprint
Hun får en glimrende mulighet til å øke forspranget til lagvenninnen på den klassiske sprinten. Weng føler seg ikke like komfortabel i sprint denne sesongen.

– Jeg har ikke helt fått det til i sprint i år. Jeg var veldig mye sterkere i fjor og hadde tatt kjempesteg. Nå er jeg tilbake der jeg startet. Jeg skal slite litt med den. Det som er bra er at vi har gått tre skirenn. Noen er nok litt slitne. Det kan være en fordel meg, sier hun.