Vakre scoringer av Martial og «Messi» Lingard for Manchester United:

– Kanskje Mourinho oppdager at han har flere spisser enn bare to?

José Mourinho måtte klare seg uten Romelu Lulaku og Zlatan Ibrahimovic. Da steg to andre offensive spillere frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene i vinduet øverst!

Everton-Manchester United 0-2

Manchester United fikk en kjempestart på 2018 med 1-0-seier borte mot Everton på Goodison Park.

Til tross for at José Mourinho uttalte før kamp at hans lag ikke hadde noen nier, leverte Anthony Martial - i nierrollen - en scoring fra øverste hylle da han satte inn 1-0 like etter pause.

– Hvem trenger en nummer 9 når man har en 11'er som treffer krysset? Kanskje Mourinho oppdager at han har flere spisser enn bare to? lød det fra Kasper Wikestad på kommentatorplass da scoringen var et faktum.

Deretter scoret Jessie Lingard også med et mesterstykke, som avgjorde kampen til 2-0.

– «Messi» Lingard! 2-0! Det er en helt vanvittig scoring igjen. En magisk omgang fra Manchester United får et magisk mål fra deres egen Jesse Lingard, sa Wikestad.

Siden starten av desember har kun Harry Kane (åtte) scoret flere mål enn Lingards seks i Premier League.

Slik slet Manchester United før pause uten noen i nierrollen
Før pause var det ikke store sjanser å skrive hjem om, og i motsetning til hva overskriftene vil konsentrere seg om etter kamp, var det et Manchester United-lag som led av mangelen på en rendyrket spiss i skadefraværene til Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic

I flere situasjoner var de røde djevlene for passive da mulighetene bød seg foran mål. Blant annet ga Jordan Pickford en farlig retur etter snaue halvtimen, men ingen røde djevler luktet at det kunne være målsjanse på ferde. Dermed rant sjansen ut i sanden.

– Jeg synes det er utrolig at ikke Rashford spiller. Jeg ble overrasket, selv om han har vært ute av form. Lingard er ikke en spydspiss. Martial liker best å løpe mot folk. Jeg mener det er en feil av Mourinho, sa Trevor Morley.

– Mourinho sier at han ikke har en spiss. Men i mine øyne er Rashford det. Han har et stort potensial og kan bli en kjempebra spiss, men å si at du ikke har det? De kan spille på andre måter. Du må ikke ha en stor spiss, sa Erik Thorstvedt.

Se analysen «Derfor sliter Manchester United uten en «9er», fra Trevor Morley og Thor Anders Hopland, her:

På motsatt side oppstod Evertons største farlighet halvveis i omgangen, da Oumar Niasse kom seg gjennom og så ut til å skulle kunne få avsluttet fra noe skrått hold. I stedet kom Marcos Rojo skliende og avverget for gjestene.

– En fantastisk «last ditch tackle», uttalte Kasper Wikestad.

Ellers var det som oppstod av farligheter skudd fra distanse, der både Ander Herrera, Jesse Lingard og Paul Pogba prøvde skuddføttene. Spesielt Pogbas variant åtte minutter før pause ble farlig, da den traff låret til Tom Davies på veien, men dessverre for dem med hjertet i rødt gikk ballen like til side for stolpen.

Rooney en skygge av sitt gamle jeg mot gamle lagkamerater
Mye av oppmerksomheten forut for kamp var rettet mot Wayne Rooney, som i anledning Phil Jagielkas fravær også var kaptein for Everton på 2018s første dag. Fra sin sentrale midtbaneposisjon klarte han aldri å prege oppgjøret, fikk også et gult kort da han la Anthony Martial i bakken i en kontringssituasjon like før pause, slo en feilpasning forut for 0-1 og ble byttet ut etter en drøy time.

– Jeg synes synd på ham. Han er en klumsete skygge av sitt gamle jeg. Han klarer ikke enkle pasninger. Rooney på sitt beste klarer å treffe på de pasningene. Han mister hodet og flyr inn i taklinger. Rooney var svak, sa Trevor Morley da han i pausen tok for seg den engelske landslagslegendens 1. omgang i det Erik Thorstvedt omtalte som en «god gammeldags drittpakke».

Se bildene av Rooneys 1. omgang her!

Forut for kampstart var Morley også kritisk til kvaliteten på Manchester United-laget, som han mente var meget svekket i lys av mange skader.

– Det er en av de svakeste bakre firere jeg har sett i Manchester United, med unntak av keeperen. Og fremover? Herrera, Mata, Martial, Lingard? Etter Manchester Uniteds-standarder? Nei, sa den tidligere Premier League-spissen allerede før kamp.

Mata traff stolpen - Pogba også nære
Manchester United gikk betydelig raskere ut av startblokkene i 2. omgang, og Juan Mata traff aluminiumet allerede fem minutter ut i omgangen. Spanjolens skudd fra distanse var utenfor rekkevidden til Pickford, og kun det faktum at ballen smalt i stolpen og ut i stedet for inn reddet vertene.

Deretter var det Paul Pogba sin tur til å være nære, da han like før ti minutter var spilt satte fart på langs venstresiden. Med sine enorme klyv dro han seg gjennom, men det som ble en blanding av skudd og innlegg føk gjennom hele feltet og ut bak Pickfords lengste stolpe uten tellende resultat.

Martial-scoringene fikk fram retoriske spørsmål fra kommentatorplass
To minutter senere kom så scoringen som virkelig lå i luften. Paul Pogbas lekre utsidepasning foret landsmannen Anthony Martial like utenfor 16-meteren. Upresset prikket Manchester United-spissen vakkert ballen i hjørnet, til ledelse 1-0 for gjestene.

– Hvem trenger en nummer 9 når man har en 11er som treffer krysset? Han har ventet på muligheten. Han måtte gi fra seg 9eren da Zlatan Ibrahimovic kom til klubben. Da var han toppscorer sesongen før. Og kanskje Mourinho oppdager at han har flere spisser enn bare to? var bare noen av tingene Kasper Wikestad leverte sporenstreks på kommentatorplass.

Pogba lekte seg tidvis
I denne perioden av kampen var Paul Pogba tidvis strålende, og skapte selv en farlighet like etter da han igjen dro seg inn fra venstre. Denne gang slo Pickford ballen over. Allerede i pausen hadde Erik Thorstvedt tatt for seg Pogbas plassering i banen, som venstre indreløper, som noe positivt for José Mourinhos lag.

– Det er veldig bra tendenser. Han kommer litt høyere i banen enn når han og Matic spiller sammen på midten. Han gjør en god del bra, men problemet er at han ikke blir involvert nok. Herrera har dobbelt så mange involveringer, og det er et problem siden det er Pogba som er den kreative spilleren, sa Thorstvedt da.

Til tross for at det var Manchester United og Pogba som styrte, var ikke Everton helt uefne. Oumar Niasse fikk en farlig mulighet på hodet da han plutselig var umarkert rundt sju meter fra mål snaut 20 minutter før slutt, men traff til side for både David de Gea og spanjolens nettmasker med sitt forsøk.

«Messi» Lingard doblet
Pogbas herjinger var dog ikke over, og tolv minutter før slutt leverte han lekre overstegsfinter for så å fore Jesse Lingard. Formspilleren klinket til på direkten, men en strålende redning fra Pickford holdt kampen spennende da den gikk inn i de siste ti minuttene.

To minutter senere kunne Pickford intet gjøre da Lingard ladet skuddfoten på ny. Han fikk ballen fra Pogba (selvsagt), og gjorde deretter alt selv da han dro seg inn fra venstre og på lekkert vi plasserte ballen i Pickfords venstre kryss.

– Messi Lingard! 2-0! Det er en helt vanvittig scoring igjen. De rygger og rygger, og så «bang» i lengste fra Lingard. En magisk omgang fra Manchester United får et magisk mål fra deres egen Jesse Lingard. Dette målet blir pratet om, utbrøt altså en ekstatisk Wikestad fra kommentatorplass.

Like etter kan vertens Mason Holgate umulig ha vært langt unna det røde kortet da han høvlet ned Lingard bakfra, men dommer Andre Marriner nøyet seg med det gule.

Flere scoringer ble det heller ikke, og dermed vant Manchester United 2-0 på årets første dag og fikk en solid opptur etter tre strake uavgjortkamper i Premier League.

– De måtte vinne denne kampen. Og 2. omgangen var helt annerledes enn den 1., sa Trevor Morley etter kampen.

Mourinho: – Ville vært stolt selv uten poengene
José Mourinho sa at han ikke visste noe om potensielle forsterkninger i januarvinduet, men skrøt voldsomt av spillerne sine etter kamp.

– Det eneste jeg kan si er at spillerne mine gjør alt. Holdningen deres er alltid god. Vi endret profil siden vi ikke hadde Lukaku, og jeg er veldig fornøyd med poengene. Men jeg ville vært stolt selv uten poengene, sa