TILBAKE I AKSJON: Petter Northug gikk 2. etappe for i Strindheimstafetten søndag.
TILBAKE I AKSJON: Petter Northug gikk 2. etappe for i Strindheimstafetten søndag. Foto: Alley, Ned

Skiforbundet bekrefter: Slik blir Northugs vei til OL

Etter møter mellom Skiforbundet og Petter Northug er løpet lagt frem til OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug er invitert med landslaget til verdenscuprennene i Planica 20. og 21. januar.

Der skal Northug gå sprinten lørdag og 15 kilometer klassisk søndag. Det melder Skiforbundet i en pressemelding.

Han kan selv velge om han vil gå skandinavisk cup i Piteå til helgen. Deretter bør han gå sprinten i NM, skriver Skiforbundet.

Møter etter renn

Avklaringen kommer etter møter mellom landslagstrener Arild Monsen, Northug og hans trener Stig Rune Kveen i etterkant av Strindheim-stafetten i Trondheim.

– Møtet var konstruktivt og hyggelig. Det var for å klargjøre veien videre når situasjonen er som den er, sier Monsen til TV 2.

Monsen synes Northug gjennomførte et greit skirenn i Granåsen. Nå er partene enige om veien til OL for andre gang på en måned. I begynnelsen av desember møtte Northug-leiren landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland.

– Etter vårt møte er vi nå enige om følgende løp: Om Petter selv ønsker det går han i Piteå til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side. Så bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, dvs enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon. Etter NM har vi gitt Petter tilbud om plass til World Cup i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak.

– Vi hadde et konstruktivt møte med fokus på Petters kvalifiseringsmuligheter til OL i PyeongChang, uttaler trener Stig Rune Kveen.

– Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Det vil for oss alle være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i PyeongChang i februar.

Northug protesterte

Planen stemmer stort sett overens med planen som landslagssjef Vidar Løfshus skisserte for TV 2 21. desember, bortsett fra at rennet i Piteå kommende helg er blitt gjort valgfritt.

Det skjer etter at team Northug indikerte at de ikke hadde noen intensjoner om å gå rennet som er en del av skandinavisk cup.

– At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant Skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre, sa Kveen til VG.

Støy

For elleve dager siden ble Petter Northug vraket til Tour de Ski. 31-åringen ville svært gjerne gå konkurransen, men landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland fant ikke plass til Northug i troppen.

To dager ut i Tour de Ski er det fortsatt mye støy rundt uttaket etter flere svake norske prestasjoner.

Rennet nyttårsaften var Northugs første skirenn siden han reiste hjem fra Lillehammer i begynnelsen av desember.

– Petter gikk rolig de første sju kilometerne. Så dunket han til de siste tre kilometerne. Det var gode, gamle Petter de siste tre. Han følte seg bra og var fornøyd med responsen da han trykket til de tre-fire siste kilometerne, fortalte trener Stig Rune Kveen til TV 2.