Palace stoppet Citys vanvittige seiersrekke

Manchester City bare et straffebom unna sesongens første Premier League-tap da både Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne måtte ut med skader.

Palace stoppet Citys vanvittige seiersrekke

Manchester City bare et straffebom unna sesongens første Premier League-tap da både Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne måtte ut med skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace - Man. City 0-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester City hadde vunnet de 18 siste Premier League-kampene, men borte mot Crystal Palace på nyttårsaften stoppet den utrolige seiersrekken med 0-0.

– Det er betydelige rynker å spore i pannen til Pep Guardiola, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

På overtid fikk Wilfried Zaha straffespark etter å ha gått i bakken i løpsduell med Raheem Sterling, men Edersons redning av Luka Milivojevic' svake forsøk hindret at City tapte sin første ligakamp i høst.

– Du må gi Palace honnør. Det er et godt lag, og vi fikk problemer, men i andre omgang var det veldig mye bedre. Til slutt var det Ederson som gjorde at vi fikk ett poeng, sier Manchester City-sjef Pep Guardiola.

City gikk rett på kontring, og Jason Puncheon gjorde alt for å stoppe Kevin De Bruyne. En stygg takling fra engelskmannen endte med at begge ble liggende på bakken og måtte ut på båre. City hadde tidligere i kampen mistet Gabriel Jesus. Det samme måtte Palace-kaptein Scott Dann.

– Gabriel Jesus er skadet en stund, forhåpentligvis bare én til to måneder. Vi må se hva som skjer med Kevin, sier Guardiola, som åpner for å kjøpe nye spillere når overgangsvinduet åpner mandag.

– Nå snakker jeg om kampen, men må vi må sette oss ned og se hva som skjer med Gabriel og Kevin, sier han.

Sergio Agüero var nærmest med sitt stolpetreff like før halvtimen var spilt, men mot slutten av oppgjøret hadde også Andros Townsend en eventyrlig mulighet, men den gikk langt utenfor.

Det var en jevn start på kampen, og etter drøyt åtte minutters spill fikk Christian Benteke en god mulighet. Ballen havnet i beina på belgieren etter Edersons svake utrustning. Eliaquim Mangala kom imidlertid i veien for Bentekes avslutning.

Få minutter senere fikk Patrick van Aanholt en god mulighet for Crystal Palace, men backens suser gikk like utenfor målet til Ederson.

To spillere ut med skade
Crystal Palace-forsvaret ble svekket da kaptein Scott Dann ble liggende etter en duell med Kevin De Bruyne etter et kvarters spill. Dann måtte ut på båre, mens Martin Kelly kom inn.

Midtveis i omgangen måtte også Gabriel Jesus kaste inn håndkleet. Brasilianeren hadde nærmest gått ut i spagaten tidligere i kampen, og han slet tydelig med smerter. Det var en gråtende Jesus som haltet av banen.

Pep Guardiola kastet innpå Sergio Agüero, som ikke brukte mange minuttene på å sette ballen i stolpen. Det var det nærmeste Manchester City kom før pause, og Crystal Palace hadde overraskende god kontroll.

– Pep Guardiola har en liten jobb å gjøre med sine gutter i pausen, sa TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad.

Enorme sjanser
Manchester City gikk i strupen på Crystal Palace etter pausen og kom til flere halvsjanser. Etter en drøy time kom det en enorm mulighet da Wayne Hennessey stoppet Leroy Sanés avslutning fra skrått hold på mesterlig vis.

Men etter 77 minutter spill burde Crystal Palace tatt ledelsen. Wilfried Zahas innlegg fant veien gjennom hele City-feltet og til Andros Townsend, som enkelt burde trillet inn 1-0, men vingens skudd gikk langt utenfor.

Det ble dramatiske overtidsminutter. Wilfried Zaha gikk i bakken i løpsduell med Raheem Sterling og fikk straffespark, men et fryktelig forsøk fra Luka Milivojevic gjorde at det endte målløst. Et stort skår i gleden var at Kevin De Bruyne måtte ut på båre med det som så ut som en alvorlig skade.