Medisinsk ekspert var bekymret for King allerede før kamp

– Det er noe som foregår, sier Dave Cosgrave, medisinsk overhode i FC København.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video øverst!

Joshua King spilte en av hovedrollene da Bournemouth tok sin første seier på ni kamper i Premier League lørdag.

Nordmannen leverte et løp av ypperste klasse og slo den målgivende pasningen til 1-0-målet, for deretter å måtte forlate banen med det som tilsynelatende var nok en hamstring-skade.

Dave Cosgrave, som gjestet TV 2s Premier League-studio, var bekymret for Kings helse allerede da han så startoppstillingen før kamp.

– Det er alltid vanskelig som medisinsk ansvarlig å fortelle manageren om en spiller er frisk. Men han gikk av etter 65 minutter mot West Ham og etter 31 minutter mot Liverpool. Det forteller oss at det er noe som foregår på baksiden av låret hans, sa gjesten, som er medisinsk overhode i FC København og har en lengre karriere bak seg i flere Premier League-klubber.

– Han tar det som en julepresang
Cosgrave tror dog at Eddie Howe og Bournemouth kanskje allikevel er fornøyd med totalpakken King leverte lørdag, og at King selv også kan være fornøyd.

– Det er en vidunderlig sprint han leverer forut for den målgivende pasningen, og hans lag får tre poeng. Jeg tror han kanskje tar det der, og tenker at det var verdt å inkludere ham i laget. For det løfter laget hans oppover tabellen. De store vinnerne i dag er Bournemouth, Swansea og Liverpool. Hans hamstring lider, men han tar det som en julepresang, sa Cosgrave.

Bournemouth-manager Eddie Howe omtalte skaden som en bismak i den ellers søte seieren, og spådde minst et par uker på sidelinjen. Triumfen tok dem uansett opp i 20 poeng, og dermed er de over en nedrykksstrek der for øyeblikket West Ham, Swansea og WBA befinner seg under. Swansea tok nemlig sin første seier på seks kamper i sin første kamp under sin nye manager, og er plutselig helt med igjen.

– Bournemouth er plutselig der oppe, og WBA og Alan Pardew helt nederst. Det drar seg til, og det er lenge igjen. Det er vel så spennende i bunnen som i toppen. Og du ser at Swansea, med ny manager, klarer å vri ut tre poeng. Det er så viktig for dem. Det kan være det som kick-starter sesongen for dem, sa Brede Hangeland etter kampslutt.