HÅPER PÅ NORTHUG-COMEBACK: Sergej Ustjugov ser frem til nye dueller med Petter Northug.
HÅPER PÅ NORTHUG-COMEBACK: Sergej Ustjugov ser frem til nye dueller med Petter Northug. Foto: Pedersen, Terje

– Vi savner Northug. Han er skikongen og vil alltid forbli det

Sergej Ustjugov håper Petter Northug snart er tilbake i skisporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tour de Ski-manager her!

Sergej Ustjugov herjet med konkurrentene på åpningsetappen i Tour de Ski. Den russiske kraftpakken skaffet seg samtidig et svært godt utgangspunkt i sammendraget før morgendagens klassiske 15-kilometer og mandagens jaktstart.

Ønsker Northug velkommen tilbake
Ustjugov satte av god tid til å prate med internasjonal presse etter løpet. Russeren sendte uoppfordret en hilsen til Petter Northug, som ikke ble funnet god nok for den norske Tour de Ski-troppen.

– Vi savner han. Han er tross alt skikongen og vil alltid forbli det. Det er litt uvant å være her uten ham. Northug, vi ønsker deg velkommen tilbake snart, sier Ustjugov til TV 2.

Også Northugs sveitsiske rival Dario Cologna håper 31-åringen fra Mosvik kommer tilbake.

– Jeg savner ham selvsagt. Det er alltid bra å ha Northug med. Han har det nok ikke lett nå, men jeg håper han er tilbake til OL. Jeg blir ikke overrasket om han er god i OL. Vi håper å se ham tilbake i verdenscupen også, sier Cologna, som skjønner hvorfor den norske landslagsledelsen valgte som de valgte.

– Det er mange sterke norske løpere. Hvis man ikke har resultater er det vanskelig å gå verdenscup, sier han.

– Regner med Northug er motivert
Akkurat når Northug returnerer til langrennssirkuset er uvisst. Landslagsledelsen har staket ut en OL-vei for Northug. Den går fra Piteå via NM til Planica.

Den planen har Northug ingen intensjon om å følge.

– Det er bortimot sikkert at han ikke stiller i Piteå. Jeg skal ikke konkludere, men jeg har en sterk tvil, uttalte Stig Rune Kveen til VG fredag.

31-åringens trener understreker at det er Northugs eget valg.

– At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant Skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre, sier Kveen.

Det utspillet tok landslagssjef Vidar Løfshus på sengen.

– Jeg har ikke pratet med Stig Rune. Jeg så oppslaget, og ble litt overrasket av det. Jeg regner med at Petter er motivert. Når han får summet seg litt er han nok på plass i Piteå, sier Løfshus til TV 2.