Lukaku ut på båre med nakkekrage etter hodeduell

Manchester United-spissen fikk medisinsk behandling på banen i over fem minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av hendelsen øverst. Advarer mot sterke bilder.

Manchester United-Southampton 0-0

I Manchester Uniteds oppgjør mot Southampton lørdag oppstod en ekkel situasjon i åpningsminuttene.

Hjemmelagets Romelu Lukaku ble liggende nede etter en situasjon der han ble skallet i bakhodet i duell med Southampton-stopper Wesley Hoedt.

Den storvokste belgieren var bevisst, men fikk medisinsk tilsyn i flere minutter, og ble deretter båret av banen på båre iført nakkekrage etter rundt fem minutters stopp i spillet.

– Det er bare å håpe at det ikke er så alvorlig som det ser ut. Vi må håpe at han er på beina så fort som mulig. Dette er vonde bilder å se. Alvorlighetsgrad er selvfølgelig noe vi ikke kan spekulere i, og så får vi prøve å komme videre med fotballkampen. Men det er fryktelig vondt å se Romelu Lukaku i den tilstanden, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad på direkten.

Zlatan ute i en måned

Zlatan Ibrahomic fikk ikke i plass på benken mot Southampton. Etter kampen kunne José Mourinho avsløre hvorfor.

Medisinsk ekspert: – Lukaku er i de beste hender

– Zlatan blir borte én måned. Det er samme kne. Vi prater om en 37 år gammel mann, en løve som han sier, men det er ikke enkelt. Han har fått et tilbakeslag og blir ute én måned, sa Manchester United-manageren etter kampen.

Noe senere kunne han også avsløre at de røde djevlene må klare seg uten Lukaku i to kamper, noe som i hvert fall tyder på at skaden ikke er så alvorlig som først antatt.

Medisinsk ekspert i studio: – Han er i de beste hender
Wikestad kunne senere i omgangen formidle at rapporter gikk på at Lukaku ble behandlet på Old Trafford, og ikke er fraktet videre til sykehus.

– Det er et bra tegn. Vi vil snart finne ut om han blir fraktet til sykehus for en større scan. Det er en ambulanse på stadion, som vil frakte ham til traumesenteret som er ti minutter unna dersom man frykter alvorlige skader. Han er i de beste hender, og vi tror dette går bra, sa Dave Cosgrave som gjestet TV 2s Premier League-studio i pausen.

Cosgrave er medisinsk overhode i FC København, og har en lengre karriere bak seg i Premier League-klubber, blant annet Fulham der han jobbet tett på Brede Hangeland. Den medisinsk eksperten tok seg derfor av pauseanalysen og studerte Lukaku-bildene nøye.

– Bildene ser ikke bra ut. Det ser ut til at han er bevisstløs, men han puster. Med en gang spillerne samles rundt ham, vil man som fysio frykte en alvorlig nakkeskade. Du kan se at han tar seg til nakken når den går fremover, og så ligger han på bakken, så det er ikke en alvorlig ryggradskade. Men så beveger han seg ikke på et tidspunkt. Da frykter de ryggradskade, og alt som skjer etter det er etter protokollen fordi de ikke vet skadeomfanget. Han får oksygen, fordi han kan være i smerter, sa Cosgrave.