Chelsea smadret reservepreget Stoke

Chelsea hadde få problemer med å banke Stoke i egen stue.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelseas målfest i vinduet øverst, inkludert Danny Drinkwaters sensasjonelle treff!

Chelsea – Stoke 5-0

Bortelaget hadde store skadeproblemer i forsvar. I tillegg lot Mark Hughes spillere som Xherdan Shaqiri, Joe Allen, Peter Crouch og Eric Maxim Choupo-Moting få seg en hvil – kanskje med den viktige bunnkampen mot Newcastle 1. nyttårsdag i bakhodet.

Stoke-manageren legger etter kampen ikke skjul på hvilken kamp som står høyest på prioriteringslisten hans.

– Vinner vi på mandag, har det vært en god jul for oss. Realiteten var at det kom til å bli vanskelig for oss å få med oss et resultat herfra – selv uten skader. Noen ganger må du være pragmatisk, sier Hughes til BBC.

Antonio Conte hvilte Eden Hazard, men hjemmelaget feide likevel gjestene av banen i starten av kampen.

Allerede etter åtte minutter stod det 2-0, og i det 23. minutt på langt nær punkterte Pedro kampen med sin 3-0-scoring. I andre omgang scoret Wilian på straffe. Helt på tampen gjorde Davide Zappacosta ydmykelsen komplett med sin første Premier League-scoring.

Willian med stor kveld – lavmælt Drinkwater

Den regjerende seriemesteren avsluttet kampen med 21-1 i skuddstatistikken, der tolv av skuddene deres var på mål.

– I dag avsluttet vi et fantastisk år for oss – for klubben, fansen, spillerne og meg Å vinne tittelen på første forsøk er ikke lett, så jeg må takke klubben for å ha gitt meg denne sjansen, sier Antonio Conte til BBC.

Willian var en av kampens store spillere, med to målgivende og én scoring.

– Han fortjener å være i startelleveren hver uke, men det er vanskelig for Antonio Conte med alle mulighetene han har i angrep. Willian var en av Chelseas beste i dag, mener BBC-ekspert Matthew Upson.

Danny Drinkwater scoret Chelseas andre på utsøkt vis. Da han fikk se scoringen igjen etter kampen, var det imidlertid en lavmælt midtbanespiller som beskrev scoringen.

– Det er greit, antar jeg, sier han om drømmetreffet.

Tenåringer fra start

Chelsea klatrer nå opp til andreplass i ligaen, to poeng foran Manchester United før de spiller mot Southampton lørdag kveld.

Stoke hadde for første gang to tenåringer fra start i en Premier League-kamp med både Josh Tymon og Tom Edwards i oppstillingen. Hughes innrømmer at skadekrisen gjorde det vanskelig for dem.

– Vi mangler spillere i forsvar. I tillegg gjorde vi noen feil. Vi må få spillerne tilbake for å få tilbake den defensive soliditeten. Vi hadde unge spillere fra start i dag, som ga alt under vanskelige forhold, sier Stoke-manageren til BBC.

Stoke hvilte spillere

Der Antonio Conte lot Eden Hazard få en hvil, var det Mark Hughes som roterte mest på laget.

Spesielt backrekken var utsatt. Kurt Zouma kunne naturlig nok ikke spille mot sin egen klubb – i tillegg mistet Ryan Shawcross, Bruno Martins Indi og Erik Pieters kampen med skader. Glen Johnson, som kunne vært et alternativ, i skadekrisen, mistet også kampen.

Fremover på banen fikk Saido Berahino og Ibrahim Afellay sjeldne starter.

Starten kunne ikke blitt verre for det reservepregede mannskapet. Willian svingte inn et frispark, og Antonio Rüdiger kunne enkelt stange inn ledelsen på bakerste stolpe – før to minutter var gått.

Etter åtte minutter fikk Stoke seg en ny smell. Denne gang signert Danny Drinkwater, med sin første scoring for London-klubben – på nydelig vis. Han dempet ballen på låret, lot den pakke og banket ballen i krysset på halvspretten.

Bare minutter senere kunne Álvaro Morata gjort ydmykelsen komplett, men avslutningen alene med keeper gikk rett på Jack Butland.

Halvveis ut i omgangen var det Pedros tur. Willian slo en pasning til Pedro. Han fintet bort Stoke-forsvareren med en utsøkt kroppsfinte, dempet og fikk det til å se enkelt ut da han klistret ballen i hjørnet fra 16 meter.

Ifølge BBC hadde allerede Stoke-fansen begynt å forlate Stamford Bridge.

Like før pause kom Stoke endelig til en mulighet. Charlie Adam slo en briljant gjennombruddspasning, som Mame Biram Diouf omsatte til mål. Den tidligere Molde-spilleren ble imidlertid avblåst for hands.

Tallenes tale var klare i pausen: Chelsea hadde 11-0 å skimte med i skuddprotokollen.

Ny Stoke-sjanse

Igjen var Adam involvert etter pause. Han slo nok en glimrende gjennombruddsball, denne gang til Saido Berahino. Avslutningen var imidlertid ikke god nok til å overliste Thibaut Courtois for mannen som ikke har scoret siden 2015/16-sesongen.

Chelsea tok foten litt av gasspedalen, men Morata kom på ny alene med Butland. Også denne gangen satte han avslutningen rett på keeperen.

Willian, som allerede hadde to målgivende pasninger, ble lagt ned i feltet av 18 år gamle Josh Tymon. Brasilianeren tok straffen selv, og sendte Jack Butland feil vei.

Helt på tampen var igjen unge Tymon involvert på negativt vis. Innbytter Davide Zappacosta sendte av gårde en knallhard markkryper utenfor 16-meteren, som snek seg inn forbi Jack Butland.

Lagoppstillinger

Chelsea (3-4-2-1): Courtois - Azpilicueta, Cahill, Rüdiger - Moses (Zappacosta), Kanté (Bakayoko), Drinkwater, Alonso - Willian, Pedro - Morata (Batshuayi).

Stoke (4-2-3-1): Butland - Edwards, Cameron, Wimmer, Tymon - Fletcher, Adam (Choupo-Moting) - Diouf, Afellay (Ngoy), Sobhi - Berahino.