King med målgivende, så måtte han ut med skade igjen

Nordmannen måtte forlate banen med skade for andre gang på under to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Bournemouth-Everton 2-1

Joshua King måtte for andre gang på under to uker forlate banen med skade da Bournemouth påførte Sam Allardyce sitt første tap som Everton-manager med 2-1-seier på sørkysten lørdag.

– Det ser ut som en hamstringskade, og det gir en bismak. Jeg vet ikke hvor lenge han er ute, men det er nok minst et par uker, sa Bournemouth-manager Eddie Howe etter kampslutt.

Howe: – Gir en bismak

Nordmannen, som også ble skadet mot de blås byrival Liverpool tidligere i desember, stod over kampen mot Manchester City lille julaften, men var tilbake og spilte halvannen omgang mot West Ham på Boxing Day.

Lørdag startet han igjen, og rakk å levere den målgivende pasningen til Ryan Frasers 1-0-mål etter drøye halvtimen, før han måtte forlate banen med skade og ble erstattet av Benik Afobe drøyt fem minutter senere.

I 2. omgang utlignet Idrissa «Gana» Gueye for Everton da knappe timen var spilt, før samme Fraser ble matchvinner da han dunket ballen i mål via Michael Keane minuttet før full tid.

Slik skal spillerne nå bli klare til kamp om under 48 timer

Tapet var altså Sam Allardyces første som Everton-manager, mens de tre poengene løfter Bournemouth opp fra en plass under nedrykksstreken til foreløpig 13. plass på Premier League-tabellen.

Den målgivende pasningen til King betyr for øvrig at han nå har vært involvert i totalt 31 scoringer i sin Premier League-karriere for Bournemouth. 24 mål og sju målgivende pasninger er det blitt på 2,5 sesong.

Nestemann på listen på tilsvarende statistikk i Bournemouth har totalt vært involvert i kun 19 scoringer, noe som sier mye om hvor sentral nordmannen er i sørkystklubben, kunne statistikk-tjenesten Opta melde underveis i kampen.