– Sagaen om keeperplassen i Liverpool bare fortsetter med dette byttet

Liverpool bytter keeper i årets siste kamp. TV 2s ekspert fnyser av Jürgen Klopps «rotasjonsutspill».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervjuet med Jürgen Klopp før kamp, og den påfølgende studiodiskusjonen i vinduet øverst!

Forut for kalenderårets siste Liverpool-kamp mot Leicester lørdag, valgte Jürgen Klopp å bytte ut utskjelte Simon Mignolet med tyske Loris Karius.

– Det handler om rotasjon. Det er så enkelt. Vi spiller i dag, og vi spiller igjen om 48 timer. Jeg har vært klar på det. Hvis alle er friske, så vil vi ikke bruke den samme keeperen i alle kampene. Sånn er det, sa tyskeren før kampstart.

I TV 2s studio hadde ekspert Brede Hangeland ingen tro på den forklaringen.

– Han kaller det for rotasjon, men det er ingen keepere som trenger å hvile. Mignolet var uheldig og udyktig mot Arsenal. Det jeg føler skjer nå er at sagaen om keeperplassen i Liverpool bare fortsetter med dette byttet. Nå er det enda flere som kan hevde at Liverpool trenger en keeper som er bedre enn begge disse to. Karius og Mignolet er nok så jevngode, men jeg synes Karius er litt for dårlig på utspark og litt for dårlig i feltet. Han har ikke tilstedeværelsen til å være en Premier League-keeper på topp nivå, sa TV 2s ekspert.

Medisinsk ekspert: – Veldig sjeldent
På besøk i TV 2-studio var også Brede Hangelands tidligere kollega fra Fulham, den fysiske treneren Dave Cosgrave, som nå jobber som medisinsk overhode i FC København. Han har heller ikke tro på at det fysiske aspektet krever rotasjon på keeerplass.

Slakter Mignolet: – Hadde Liverpool hatt noe bakover, ville de vært oppe med City

– Det er veldig sjelden man ser en keepertrener være enig i at man skal endre keeper som dette. De liker å gi dem selvtillit, så de kan kontrollere feltet, og den bakre fireren er en enhet, som liker å vite at de kan stole på keeperen bak seg. Så det er en interessant rotasjon i dag, sa han.

Han la også fysikken til grunn da han forut for kampstart spådde en tøff batalje for Karius mot Leicesters giganter.

– Dette kommer til å bli tøft for ham, med de store stopperne Wes Morgan og Harry Maguire, samt Jamie Vardy, som kommer på ham. De vil tenke at de har en sjanse mot denne keeperen. Han kan sjokkere oss, og få en stor kamp i dag, sa Cosgrave.