SKAL PRATE MED NORTHUG-LEIREN: Vidar Løfshus tror Piteå-utspillet fra Northug-leiren var et uttrykk for frustrasjon over Tour de Ski-vraking.
SKAL PRATE MED NORTHUG-LEIREN: Vidar Løfshus tror Piteå-utspillet fra Northug-leiren var et uttrykk for frustrasjon over Tour de Ski-vraking. Foto: Pedersen, Terje

Løfshus overrasket over Northug-oppslag

Vidar Løfshus føler seg trygg på at Petter Northug går Skandinavisk cup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tour de Ski-manager her!

Da Petter Northug ble vraket til Tour de Ski var landslagssjef Vidar Løfshus klar på at 31-åringens vei til OL gikk gjennom konkurranser i Piteå, NM og Planica.

Det ser imidlertid ut til at Northug ikke dukker opp i Piteå, slik Løfshus ønsker.

– Det er svært tvilsomt at han går der. Det er bortimot sikkert at han ikke stiller i Piteå. Jeg skal ikke konkludere, men jeg har en sterk tvil, sier Stig Rune Kveen til VG.

31-åringens trener understreker at det er Northugs eget valg.

– At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant Skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre, sier Kveen.

Se Tour de Ski fra klokken 10!

Løfshus fikk med seg oppslaget.

– Jeg har ikke pratet med Stig Rune. Jeg så oppslaget, og ble litt overrasket av det. Jeg regner med at Petter er motivert. Når han får summet seg litt er han nok på plass i Piteå, sier Løfshus til TV 2.

– Piteå er viktig for Northug?

– Ja, det er viktig å gå skirenn. I morgen er det Strindheim-stafett. Jeg regner med han stiller der også.

– Er Northug blitt for stor til å gå Skandinavisk cup?

– Det tror jeg ikke. Petter har alltid vært flink til å stille opp på skirenn. Han sitter nok hjemme og er veldig skuffet fordi han ikke får gå Tour de Ski. Det er nok tungt et par dager. Han er klar til å gå skirenn når han får ristet av seg det, sier Løfshus.

Det er ikke første gang Northug føler seg dårlig behandlet av Skiforbundet. Løfshus påpeker at Northug tidligere har vendt skuffelsene til noe positivt.

– Han pleier å bruke slike skuffelser, kall det gjerne sinne, til å motivere seg. Når han får summet seg er han nok i gang igjen.

Landslagssjefen vil ikke spekulere i hva konsekvensene av et eventuelt Piteå-nei fra Northug vil bety.

– Det har jeg ikke tenkt noe på. Vi skal prate med Kveen og teamet rundt. Northug vil vel til OL, og da må han gå de rette skirennene. Det inkluderer Piteå, selv om det kanskje høres kjedelig ut, avslutter Løfshus.