Hegerberg besøkte sin store helt: – Har tenkt på hva Northug ville gjort

Ada Hegerberg mener ingen er råere enn Petter Northug i norsk idrettshistorie, og på veien til fotballtoppen har hun brukt langrennsstjernen som inspirasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se utdrag fra Ada Hegerbergs besøk hos Petter Northug i videovinduet øverst!

I den TV 2-sendte dokumentaren «Stjernemøte» får Petter Northug besøk av Ada Hegerberg, og langrennshelten benytter sjansen til å dra frem et klipp fra da Lyon-stjernens intervju da hun ble kåret til årets spiller i verden av BBC.

Hegerberg sier at hun en gang håper å oppnå samme status som Petter Northug.

– Her klarer du å dra meg inn i en sammenheng om fotball. Det gjør meg skikkelig stolt, kommenterer Northug, før Hegerberg ler og forklarer utsagnet.

– Da jeg vokste opp, fulgte jeg med deg og tenkte for meg selv hva Northug ville gjort. Du er den gjeveste sportsfyren i Norges historie, sier hun.

Northug selv sier at ingen utenfor Norges grenser vet hvem han er.

– Du har alltid vært deg sev, men har fått så mye drit, sier Hegerberg.

– Jeg er en frittalende fyr fra bygden og kommer alltid til å være det. Noen liker det, andre ikke. Alle vil ta meg når jeg er på toppen og det må man bruke som motivasjon. Jeg liker å bli sparket på og bli dyttet ned i noen hull. Det er egentlig noe jeg trenger, for det er sånne ting jeg lever for, fortsetter 31-åringen fra Mosvik.

Mens 22 år gamle Hegerberg fremdeles er tidlig i fotballkarrieren, går Northug sin mot slutten.

– Plutselig kan det komme en skade eller sykdomsavbrekk som gjør at jeg ikke lenger klarer å motivere meg. Nå har jeg kommet dit at jeg tenker ett år av gangen. Jeg klarer ikke lenger å tenke langsiktig. Så får jeg sette meg ned etter karrieren og tenke på hva jeg har lyst til å gjøre, sier Petter Northug.

Se Stjernemøte på TV 2 onsdag kveld klokken 22.15!