– Prislappen kommer til å være en utfordring

Jürgen Klopp prøver å skru ned forventningene til rekordkjøpet Virgil van Dijk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Leicester på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 15.30. Kampstart kl. 16.00.

Virgil van Dijk blir verdens dyreste forsvarsspiller når han fullfører overgangen verdt 830 millioner kroner fra Southampton til Liverpool 1. januar.

Liverpool har måttet tåle kritikk for overgangssummen, og gamle sitater fra Jürgen Klopp har dukket opp igjen fra da han kommenterte Paul Pogbas overgang.

– Selv verdens dyreste forsvarsspiller taper dueller og er fortsatt et menneske. Prislappen kommer til å være en utfordring, spesielt i dette landet, sier Liverpool-manageren.

– Jeg er overrasket over utviklingen de siste årene. Det meste har forandret seg med markedet de siste halvåret, så det siste jeg tenker på er prislappen, sa Klopp da han møtte pressen før møtet med Leicester.

Også Manchester United-manager José Mourinho fikk spørsmål om den rekordstore overgangen.

– Er han bedre enn Paolo Maldini, Giuseppe Bergomi og Rio Ferdinand? Jeg kan ikke si det. Sånn er markedet. Du bruker enorme summer når du først bruker penger. Gjør du ikke det, får du ikke tak i spilleren, så det er ingen kritikk av Liverpool, sier portugiseren.

– Liverpool har fått tak i en fantastisk spiller. Det er en sum vi kommer til å se i fremtiden. Folk sa John Stones var for dyr, men nå er han for billig, sier managerkollega Pep Guardiola i Manchester City.

Liverpool lå langflate etter van Dijk i sommer, men etter at det kom frem at Klopp hadde møtt nederlenderen uten Southamptons tillatelse, måtte de røde legge ut en beklagelse på sine nettsider og «avslutte interessen».

– Vi har ikke ventet så lenge. Alle vet mer eller mindre hva som skjedde i sommer, og vi måtte ta et steg til siden, men det var ikke noe problem, sier tyskeren.

– Vi var veldig fornøyde med spillerne våre, og det er vi fortsatt, men har du sjansen til å hente inn kvalitet, er du nødt til å prøve. Prisen er bare ett aspekt. Det var ikke vi eller spilleren som satte prisen, det var markedet. Vi måtte ta en avgjørelse om vi ville handle eller ikke, og eierne var klare. Prislappen er det første vi må glemme, fortsetter Jürgen Klopp.

Ifølge Liverpool Echo kommer Virgil van Dijk til å være på plass på Anfield for å se sine nye lagkamerater mot Leicester. Debuten kan komme i FA-cupen mot Everton fredag 5. januar, men lokalavisen tror Klopp venter.

– Virgil har vært lenge ute med skade og har ikke spilt de tre siste kampene, og det tar alltid tid for en så høy spiller å komme tilbake. For oss er denne signeringen gjort med tanke på fremtiden. Vi har rikelig med tid til å få ham i best mulig form, og vi er hundre prosent sikre på at han vil bli en nyttig spiller.

– Vi bør ikke legge for mye press på ham umiddelbart. Vi har mange planer for ham, og det første er å tilpasse seg en ny type fotball. Liverpool og Southampton spiller helt forskjellig, og de slipper til mange flere skudd enn oss, så han må holde konsentrasjonen, sier Klopp.

Etter flere uker på sidelinjen var Joël Matip tilbake på Liverpool-laget mot Swansea andre juledag. Ragnar Klavan og Dejan Lovren er fra før skadefrie.