Tabelltoer Sparta på stjernesmell, Lillehammer slo serielederen

Sparta tapte 1-4 borte i lokaloppgjøret mot Stjernen i eliteserien i ishockey. Senere torsdag tapte serieleder Storhamar knepent mot Lillehammer.

Se sammendrag fra Storhamar-Lillehammer over.

Sarpingene trengte alle poengene for å holde tritt med serieleder Storhamar, men fikk passet påskrevet av naboene fra Fredrikstad. Da hjalp det Sparta at Storhamar senere torsdag tapte 3-4 mot Lillehammer etter spilleforlengelse.

Dan-Fredrik Nygård ga Stjernen ledelsen etter 18 minutter og 47 sekunder i første periode mot Sparta. Petter Røste Fossen la på til 2-0 kun to minutter ut i midtperioden, før hardhausen Tommy Kristiansen skapte spenning i kampen med sin 1-2-scoring kun ett minutt ut i den siste perioden.

Gjestene presset på for utligning, men Mikael Mikalsen økte til 3-1 kun fem minutter etter Kristiansens redusering. Halvannet minutt før slutt punkterte Anders Pedersen kampen med sin 4-1-scoring etter at Sparta hadde tatt ut keeper i jakten på redusering.

Lillehammer vant derbyet

Det betyr at Stjernen nå har 29 poeng på niendeplass, mens Sparta på annenplass har 63 poeng, tre poeng foran Lillehammer. Storhamar topper fortsatt klart med sine 75 poeng.

Hamar-laget tapte knepent da Brendan Ellis ble matchvinner for Lillehammer i sudden death. Det sto 3-3 etter ordinær spilletid. Steffen Thoresen, Victor Svensson og Joakim Jensen scoret for vertene, mens Nick Dineen, Stephan Vigier, Joakim Arnestad og Ellis ble heltene for bortelaget.

Vålerenga-seier i forlengning

Vålerenga slo Frisk Asker 3-2 i etter forlengning i sin kamp.

Taylor Foster ga gjestene fra Asker ledelsen etter 5.48 av første periode, men Tobias Lindström utlignet på straffeslag tre minutter ut i midtperioden.

Kampen var snudd da Rasmus Ahlholm satte inn 2-1 kun 30 sekunder før midtperioden var over, men Nick Pageau utlignet til 2-2 etter 47.34.

I spilleforlengningen ble Vålerengas Thomas Olsen matchvinner da han satte inn 3-2 etter 61.50.

Vålerenga ligger på femteplass med 48 poeng, mens Frisk Asker ligger på tredjeplass med 59 poeng.

Storseier til Lørenskog

Lørenskog gjorde kort prosess med Manglerud Star og ga seg ikke før det sto 7-2 på måltavla.

David Friedmann ga laget ledelsen etter drøye ti minutter, før Marc Hagel la på til 2-0 like etter.

I midtperioden fortsatte målene å renne inn. Petter Grønstad la på til 3-0 etter 21.48, mens Olai Sveine Johannessen også tegnet seg på scoringslista før Michael Stenersen reduserte til 1-4 for gjestene.

Grønstad var igjen på plass da han satte inn 5-1 etter 35 minutter, mens Vjatsjevlav Trukhno også ville være med på moroa da han satte inn 6-1 kun 20 sekunder ut i siste periode.

Marc Hagel økte til 7-1 etter 48.40, før Jesper Hoel pyntet på resultatet med sin 2-7-scoring like før slutt.

Lørenskog ligger på sjuendeplass med 32 poeng, mens Manglerud Star ligger på åttendeplass med 32 poeng.