Se sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Crystal Palace – Arsenal 2-3

Hittil har ikke Alexis Sánchez vært i nærheten av å følge opp forrige sesong, der han scoret 24 mål i ligaen.

– Chileneren har vært brennhet i hele kveld, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad underveis i kampen.

Mot Crystal Palace var han imidlertid tilbake på sitt beste, og sikret seier i kampen der Arsene Wenger tangerte Sir Alex Fergusons med 810 Premier League-kamper som manager.

Da Andros Townsend hadde utlignet Shkodran Mustafis ledermål, tok chileneren saken i egne hender.

En time ut i kampen banket han inn 2-1. Bare fire minutter senere økte han ledelsen etter en strålende målgivende pasning fra Jack Wilshere.

– Den pasningen er høyt nivå av Jack Wilshere. Også dét touchet til Sánchez. Han setter den så fint opp for seg selv, og avslutningen er iskald. Sánchez har spilt en stor kamp, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampen, og fulgte opp:

– For Arsenals del er det bare å håpe at de kan beholde ham hvert fall et halvt år. Da kan de være med å kjempe. Uten ham er jeg litt mer bekymret for at de ikke er like gode.

Arsenal står nå med like mange poeng som Tottenham, men blir værende på sjetteplass ettersom målforskjellen er svakere enn byrivalens.

– Interessen kommer til å øke

Etter kampen fikk Arsene Wenger – igjen – spørsmål om han frykter at stjernespilleren sin drar i januar.

– Jeg frykter det ikke, men interessen kommer til å øke på grunn av kontraktsituasjonen. Jeg kan bare gjenta det jeg har sagt tidligere, sier Wenger til Sky Sports.

Arsenal-manageren er fornøyd med prestasjonen, på tross av at Crystal Palace spilte seg til enorme muligheter mot slutten.

– Alt i alt er det en overbevisende seier, selv om det var tyngre i andre omgang. Vi hadde styrken til å score to fantastiske mål, og deretter ga vi ikke opp. Vi slet litt, men stort sett spilte vi bra, mener han.

Jack Wilshere, som fikk starte sin fjerde ligakamp for sesongen, merker at formen er på vei.

– Jeg var fornøyd med formen min i fjor, men jeg spiller nok bedre nå. Jeg føler at formen er bedre, og jeg nyter å spille fotball, sier Wilshere til Sky Sports.

Ubeseiret rekke brutt

Roy Hodgson har fått sving på sakene i Crystal Palace, og ledet laget fra sisteplass til 16. plass. Tapet for Arsenal var ørnenes første på åtte kamper.

– I første omgang var ikke vi så aggressive som vi ønsker. Det endret seg i andre omgang. Ut fra sjansene i kampen, var vi akkurat like farlige som de var. Men vi var ikke kliniske nok. Vi må akseptere at vi taper for et veldig godt lag, som antageligvis fortjente seieren sett over 90 minutter, medgir Hodgson.

Arsenal klart best

Det åpnet jevnt på Selhurst Park, men etter hvert ble det Arsenal og bare Arsenal.

Yohan Cabaye fyrte av et langskudd som snek seg like utenfor Petr Cechs stolpe, men nærmere kom ikke hjemmelaget i første halvdel.

Arsenal presset og presset, og i det 25. minutt fikk bortelaget betalt. Crystal Palace klarte ikke å klarere et frispark. Deretter ble et Alexandre Lacazette-innlegg blokkert, før han fikk en ny mulighet. Forsøket endte hos Shkodran Mustafi som hadde funnet rom på bakerste stolpe.

Den tyske stopperen beholdt roen, og plasserte ballen i mål med bredsiden.

– Han er smart. Han går ikke inn og kriger med Kelly, han blir heller stående bak. Den er absolutt ikke ferdigscoret, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i pausen.

Like etter kunne bortelaget ha doblet ledelsen da Alexis Sánchez fant Mesut Özil med en strålende gjennombruddspasning, men tyskerens avslutning gikk rett på keeper. Özil fikk enda en mulighet til å doble før pause, men Arsenal ledet bare 1-0 da lagene gikk til pause.

– At Arsenal leder fortjent er det veldig lite tvil om, sa Wikestad.

– En veldig oppløftende omgang av Arsenal. Spesielt av den sentrale midtbanen, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Palace svarte

Roy Hodgson så ut til å ha gitt spillerne sine en ordentlig skjennepreken i pausen. Bare to minutter etter hvilen driblet Wilfried Zaha Callum Chambers langs linjen.

Driblefanten tok seg innover i banen, der han fant tidligere Tottenham-spiller Andros Townsend. Sistnevnte takket for muligheten ved å banke ballen i mål.

– Det er så bra gjort av Zaha, men se på det passive forsvaret til Arsenal, sukket Wikestad, som lot seg imponere av trøkket til hjemmelaget etter hvilen.

Sánchez fikk nok

En time ut i kampen hadde imidlertid Sánchez fått nok. Etter nok en svak Palace-klarering etter en dødball gjenvant Arsenal ballen. Den endte til slutt hos Lacazette i feltet, som la den til rette for lagkameraten sin. Sánchez banket ballen forbi Speroni.

– Chileneren har vært brennhet i hele kveld. Speroni får to fingre på den, men det er minst tre for lite, kommenterte Wikestad.

Bare fire minutter senere slo stjernevingen til igjen. Jack Wilshere slo en glimrende gjennombruddspasning, og Sánchez satte ballen kontrollert i mål alene med keeper.

– For en kule av Wilshere, men det er så bra gjort av Sánchez. Det er silkemykt tatt ned, og han bare dytter den forbi Speroni, sa han.

På tampen kom Crystal Palace til flere store sjanser, og reduseringen lå lenge i luften. Zaha og Jeffrey Schlupp sløste bort kjempesjanser, men James Tomkins tok vare på sin mulighet etter en corner slått av Townsend.

– Dette blir en thriller av en avslutning, varslet Wikestad, men hjemmelaget kom ikke nærmere på overtid enn et innlegg som gikk gjennom hele feltet.

Lagoppstillinger

Crystal Palace (4-4-2): Speroni - Kelly (Fosu-Mensah), Tomkins,Dann, Schlupp - Townsend, Cabaye (McArthur), Milivojevic, Loftus-Cheek (Sako) - Benteke, Zaha.

Arsenal (3-4-2-1): Cech - Chambers, Mustafi, Koscielny - Bellerin, Xhaka (Maitland-Niles), Wilshere, Kolasinac - Özil, Sánchez - Lacazette (Coquelin).