– Vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren slik det er nå

Petter Northug ble knust da han fikk vite om vrakingen til verdenscupåpningen i Ruka.

Petter Northug har hatt en tung sesongstart, der han er blitt vraket til både verdenscupåpningen og Tour de Ski.

Nå kan TV 2 vise eksklusive bilder av en knust Northug like etter nyheten om vrakingen til åpningshelgen smalt.

Se «Stjernemøte» på TV 2 onsdag 3. januar klokken 22.15!

Vrakingen har gått på motivasjonen løs.

– Da er det ikke så motiverende å gå skirenn lenger. Verdenscupen ryker hvis man ikke er i Kuusamo. Selv om det er et OL fremover, er det viktig for meg å være med å krige i verdenscupen. Da gjør man ting litt ekstra nøye hver helg, sa han, og la til:

– Jeg vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren sånn som det er nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke bare å si at i morgen skal vi starte jobben.

Det er i den TV 2-sendte dokumentaren «Stjernemøte» at 31-åringen åpner opp. Han var blitt beskyldt for å være lat og dårlig trent, men mente selv han var i kanonform.

– Jeg er så mye sterkere nå enn jeg var før 2016-sesongen. Hvis jeg hadde hatt de beina jeg har hatt på trening nå, vet jeg at jeg kunne grust til i helgen, sier Northug.

– Skal han til Tour de Ski, må noen bli syke

Petter Northug har klamret seg til håpet om at et forfall i den norske troppen skulle skjenke ham en siste sjanse til å komme i OL-form gjennom Tour de Ski.

Den sjansen er nå mikroskopisk etter at Martin Johnsrud Sundby er friskmeldt. Torsdag morgen reiste landslaget til Sveits - uten idrettens største profil med på flyet.

– Nei. Det har ikke vært snakket så mye om hvilke skirenn han skal gå, men han vet hvilke han må gå. Skal han gå Tour de Ski må noen bli syke i natt. Da kan vi hive han på flyet i morgen. Alt er mulig, sier Løfshus om Northugs sjanser.

Gir ikke opp

Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om å gå Tour de Ski. Northug-trener Stig Rune Kveen sier til NRK at trønderen er parat hvis han får muligheten.

– Han er fortsatt klar, skriver Kveen i en SMS til kanalen mindre enn to døgn før Tour-starten. Der er Northug foreløpig kun reserve.

– Det er en dag igjen, minner treneren om.

Northug har ønsket seg en Tour-mulighet for å vise seg en OL-plass verdig. Får han ikke innpass i Tour-troppen i siste liten, kan veteranen få det tungt med å bevise at han fortjener å sitte på flyet til Sør-Korea neste år.