KLAR: Carlos Carvahal tar over Swansea.
KLAR: Carlos Carvahal tar over Swansea. Foto: Swansea

Swansea har hentet ny manager

Portugisiske Carlos Carvahal tar over krise-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carvahal har en lang karriere bak seg både som spiller og trener. 52-åringen var senest i Sheffield Wednesday, men forlot jobben på julaften.

Swansea har slitt voldsomt i Premier League denne sesongen, og sparket treneren Paul Clement 20. desember. Siden har Leon Britton fungert som spillende manager.

Carvahal har en formiddabel jobb foran seg. Den walisiske klubben ligger sist i Premier League med fattige 13 poeng, fem poeng bak West Ham på trygg grunn.

Swansea bekrefter at Carvahal er ansatt frem til sesongslutt, og at han vil lede laget i sin første kamp mot Watford på lørdag.

Portugiseren har tre år bak seg i Sheffield Wednesday, der han imponerte stort i sine to første sesonger, og var nær opprykk, da de tapte play-off-finalen mot Hull i 2016.

Denne sesongen har det imidlertid gått langt tyngre, og Wednesday lå nede på 15. plass i Championship da han forlot jobben på julaften.

Swansea-styreformann Huw Jenkins jubler over ansettelsen.

– Vi er veldig fornøyde med ansettelsen. Vi følte behovet for å få avklart manager-situasjonen så raskt som mulig. Nå kan vi se frem til resten av sesongen med fornyet optimisme, sier han ifølge The Guardian.