Manchester city vant igjen:

– Greit å ha en av Premier League-historiens beste pasningsspillere

Seieren mot Newcastle var Manchester Citys 18. på rad i ligaen – fire mer enn Arsenals gamle rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Newcastle – Manchester City 0-1

Heller ikke Rafael Benítez og Newcastle kunne tukte den suverene serielederen, som nå står med utrolige 18 seire på rad i Premier League.

Etter byrival Manchester Uniteds poengtap for Burnley, er luken ned til andreplass hele 15 poeng.

Seieren var deres ellevte på rad på fremmed gress, og tangerer med det Chelseas rekord satt i desember 2008.

Manchester Citys toppscorer, Raheem Sterling, scoret kampens første mål etter målgivende av Kevin De Bruyne – Sterlings 13. scoring, og De Bruynes niende målgivende i ligaen.

Fullroser De Bruyne

Det var den belgiske playmakeren som høstet de største lovordene i pausen.

– Når Newcastle ligger så dypt, er det greit for City å ha en av Premier League-historiens beste pasningsspillere. Han er med i alt, og slår pasningene gang etter gang. På målet slår han en deilig chip gjennom til Sterling, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– De trenger bare to spillere for å spille bort så mange. Presisjonen må være total, og det er den, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Også matchvinner Raheem Sterling fullroser sin lagkamerat.

– Vi har en del spillere som kan slå de pasningene, som David (Silva) og Kevin. Alt du trenger er å ta løpet. Ni av ti ganger finner de deg. Det var en bra lagprestasjon i dag, og en fantastisk ball av Kevin De Bruyne på målet, sier Sterling til Sky Sports etter kampen.

Traff metallet tre ganger

Dette var bare tredje gang de lyseblå scorer færre enn to mål i en ligakamp, men de kunne ha vunnet med betydelig større sifre – blant annet hadde serielederen tre treff i metallet i løpet av kampen.

– Vi gjorde absolutt alt, men det er vanskelig når det andre laget ikke ønsker å spille. I de siste minuttene spilte vi heller i deres rytme. Det er ikke lett når stillingen er 1-0. Vi skapte nok sjanser til at vi kunne ha vunnet med to, tre eller fire, mener Pep Guardiola, ifølge BBC, og fortsetter:

– Alle managere kan gjøre det de vil. Jeg foretrekker å spille, men respekterer hva motstanderne gjør. Vi må utforske hvordan vi skal angripe mot dem.

Rafael Benítez avslører at det var hjemmelagets kampplan.

– Vi hadde forventet at vi måtte forsvare oss og ta kontringene. Vi måtte ligge kompakt og forsvare oss bra for å spille på den måten. Jeg er veldig fornøyd med organiseringen, men vi diskuterte i pausen at vi kunne ha gjort det bedre med ballen, forteller Benítez til Sky Sports.

Flust av Agüero-sjanser

Allerede etter sju minutter kom den suverene serielederen til en enorm mulighet.

Fernandinho svingte inn et innlegg fra dypet i retning Sergio Agüero. Rob Elliot kom ut fra streken, og fikk forstyrret angriperen nok til at avslutningen gikk i stolpen og ut.

Bortelaget kjørte kampen voldsomt i åpningen. Kevin De Bruyne svingte et frispark inn på første stolpe, der Agüero headet fra kloss hold. Men Elliot fikk opp en arm.

– Redningen fra Elliot er fantastisk. Det er en reaksjonsredning av aller ypperste merke, kommenterte Ween.

Agüero i stolpen igjen

Like etter Agüero hadde blåst ballen i stolpen fra langt hold, var det Raheem Sterlings tur. De Bruyne lobbet en ball i bakrom. Sterling falt, men klarte å styre ballen via stolpen og inn med knottene.

– Det er den millimeterpresisjonen fra De Bruyne som må til i slike kamper, sa Ween.

Da måtte Rafael Benítez' menn plutselig angripe, og målet kunne ha kommet øyeblikkelig.

Kyle Walker skled i feltet, som gjorde at Rolando Aarons fikk all mulig tid til å avslutte. Han lobbet ballen perfekt over Ederson, men Nicolás Otamendi headet ballen unna på streken.

– Skulle vært utvist

I pausen ble Jacob Murphy tema i TV 2s Premier League-studio. Den unge vingen stemplet Ilkay Gündogan i leggen, men dommer Andre Marriner ga ham ingenting for situasjonen.

– Jeg synes det er rødt kort. Det er en stygg takling, sa Stamsø Møller.

– Det er soleklart rødt kort. Det som redder ham er nok at han ikke kommer inn med så høy fart, sa Myhre.

Sterling viste seg frem

Like etter pause fikk Agüero sin fjerde store sjanse i kampen til å score. Sterling driblet seg mellom to spillere, og slo et innlegg – som muligens var ment som et skudd – akkurat for høyt til at Agüero kunne avslutte ordentlig på bakerste.

Etter en time spilt fikk Agüero endelig ballen i noten, men da blåste dommer av for offside. De Bruyne klinket ballen i stolpen fra 20 meter, og Agüero satte returen i mål. TV-bildene viste imidlertid av dommerens avgjørelse var korrekt.

I en periode der bortelaget hadde fullstendig kontroll, kunne Newcstle kontre etter en feilpasning av Kyle Walker.

Gult kort for filming

Ballen endte hos Dwight Gayle, som gikk overende da han skar inn foran Danilo i feltet. Newcastle ropte febrilsk etter straffe, men dommer Andre Marriner ga spissen gult kort for filming.

– Dommeren gjør helt rett. Hvorfor går han ned der? Han har sjansen til å gå på skudd. Det er rett og slett bare juks, sukket BBC-ekspert Alan Shearer.

Helt på tampen fikk Gayle nok en mulighet, men headingen strøk utsiden av stolpen.

Lagoppstillinger

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Kompany (Jesus), Otamendi, Danilo - Gündogan, Fernandinho, De Bruyne - B. Silva (Sané), Agüero (Mangala), Sterling.

PS: Skadeplagede Vincent Kompany hadde fått en sjelden start i forsvaret, men måtte ut allerede etter ti minutter.

Newcastle (5-4-1): Elliot - Yedlin, Mbemba (Merino), Lascelles, Dummett, Manquillo - Aarons (Atsu), Diamé, Shelvey, Muprhy - Joselu (Gayle).