Uhrenholdt Jacobsen må gå Tour de Ski mot sin vilje

– Jeg gjør det jeg får beskjed om, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun ville helst ha trent hjemme i Norge, men må stille til start i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bli med og spill Tour de Ski-manager!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ønsket seg juleferie hjemme i Norge med god trening med tanke på det som skal skje i Sør-Korea i februar.

– Jeg ønsket ikke å bruke krefter på Tour de Ski. Og håpet i det lengste at jeg skulle slippe denne jobben, men rent realistisk så har jeg jo aldri gått noe fortere før jul enn denne vinteren. Så at det endte slik er jo ikke veldig overraskende.

Dårlig tid

– Men du er jo tatt ut til OL?

– Ja, men det betyr ikke at jeg er tatt ut til å gå noen øvelser. Det er jo bare å se på resultatlistene. Jeg er ikke blant de fire beste norske løperne i noen øvelse. Det må jeg gjøre noe med, og jeg har dårlig tid. Jeg får prøve å gå så fort jeg kan i Tour de Ski, for de første rennene i Touren er kvalifisering til OL. Så får jeg høre hva trenerne sier om jeg skal fullføre Touren eller hoppe av og gå et renn eller to i NM. Jeg gjør det jeg får beskjed om.

– Enda en «avhopper»... Er dere løpere i ferd med å ødelegge Tour de Ski fordi så mange ikke stiller opp?

Smitteeffekt

– Det er jo ikke heldig for Tour de Ski-konseptet at mange løpere ikke stiller til start. Jeg tror at det kan ha hatt en smitteeffekt at flere som har hatt suksess i mesterskap har stått over Tour de Ski. Dette er jo også et signal til FIS om at konkurranseprogrammet er for tøft.

– Hva ønsker du som løper?

– Jeg tror at dersom vi skal ha Tour de Ski hvert år, så må noe annet kuttes. Vi trenger perioder i sesongen til trening. Jeg er overbevist om at løsningen ligger i god kommunikasjon mellom FIS og oss løpere.

Starten på Tour de Ski ser du på TV 2 og tv2sumo.no.

Lørdag 30. desember er det sprint fra kl. 10.00.

Nyttårsaften er det 15 kilometer klassisk menn og 10 kilometer klassisk kvinner fra kl. 10.00.

1. januar er det 10 kilometer jaktstart kvinner og 15 kilometer jaktstart menn fra kl. 10.30.

Bli med og spill Tour de Ski-manager!