GEMYTTELIG: Jose Mourinho og Arsene Wenger i et av de mer vennligsinnende øyeblikkene mellom de to.
GEMYTTELIG: Jose Mourinho og Arsene Wenger i et av de mer vennligsinnende øyeblikkene mellom de to. Foto: Ian Kington

Wenger mener Mourinho må slutte å syte

Arsène Wenger har ingen sympati med José Mourinho som føler seg utkonkurrert på overgangsmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-manager José Mourinho får svar på tiltale av sin gamle rival Arsène Wenger etter at portugiseren hevdet at de tre milliardene han har brukt på spillere ikke har vært nok til å ta opp kampen med Manchester City.

Arsenal-manageren mener Mourinho må lære å takle det at andre lag også kan bruke mye penger på spillere.

Det skinner gjennom at Wenger mener kollegaen bør slutte å syte.

– Jeg har vært i den posisjonen i 21 år, så jeg vil ikke starte å klage nå. Det har alltid vært ett lag, noen ganger fire, som var rikere enn det jeg var, så jeg lærte å leve med det og å takle det, sier Wenger.

– Jeg tror det som er viktig er at du håndterer din egen situasjon så godt som du kan, og at man finner måter man kan oppnå suksess på.

Onde tunger blant både Arsenal-fans og supportere av andre lag vil hevde at Wenger og «The Gunners» ikke har håndtert fremveksten av eksterne investorer og store penger hos konkurrentene veldig godt.

Laget vant sitt siste ligatrofé i 2004, og havnet forrige sesong utenfor topp fire med de forgjettede Champions League-plassene for første gang.

Det gjorde også Manchester United, men seier i Europaligaen ga likevel en Mesterliga-billett for Mourinho og co.

Denne sesongen har ingen av de to lagene vært i stand til å ta opp kampen med Manchester City, som fremdeles er ubeseirede. City er, med en kamp mindre spilt, 12 poeng foran sine byrivaler.

Onsdag kveld reiser Manchester City til Newcastle i et forsøk på å forlenge seiersrekkken som nå teller 17 strake seriekamper.

Se Newcastle-Manchester City onsdag fra kl. 20.15 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Mourinho ble konfrontert med a than har brukt nesten tre milliarder på spillere siden han ankom etter 2-2 mot overraskelseslaget Burnley andre juledag.

– Det er ikke nok, det er ikke nok, sa Mourinho etter 2-2 mot Burnley andre juledag.

– Manchester City kjøper backer for prisen av spisser. Prisen for store klubber er forskjellig fra andre klubber. De historisk store klubbene blir straffet i overgangsmarkedet.

Interessant da at Manchester United betalte mer for den utskjelte venstrebacken Luke Shaw (30 millioner pund) enn City for spissen Gabriel Jesus (27 millioner pund.)

Arsenal har for øvrig også spilt en kamp mindre enn Manchester United, men ligger på sin side ni poeng bak. (Og dermed enorme 22 poeng bak City.) De møter Crystal Palace torsdag kveld.

Se Crystal Palace-Arsenal torsdag fra kl. 20.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.