Zlatan slaktes: – Han vandret rundt som en avdanket bokser

Zlatan Ibrahimovic får slakt etter comebacket fra start i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic startet i tirsdagens hjemmekamp mot Burnley. Svensken er tilbake etter den stygge korsbåndskaden, og dette var faktisk hans første Premier League-kamp fra start siden 9. april.

Se høydepunktene fra kampen mot Burnley i videovinduet øverst.

Men det ble alt annet enn et verdig comeback for stjernespissen. Da Jesse Lingard satte inn 2-2 på overtid og reddet Manchester Uniteds ære, var Ibrahimovic for lengst henvist til tilskuer.

Slaktes av lokalavis

Svensken ble byttet ut for nettopp Lingard allerede i pausen, og engelske aviser er ikke nådig mot 36-åringen etter tirsdagens oppgjør.

«Han vandret rundt som en avdanket bokser som ventet på å bli slått knockout,» skriver Manchester Evening News.

Lokalavisen gir ham karakteren 3 av mulige 10. En fattig trøst for Ibrahimovic er at spisspartner Romelu Lukaku heller ikke kommer godt ut av avisens spillerbørs. Han får kun fattige poenget mer enn svenskenes stolthet for sin prestasjon mot Burnley.

Journalist Samuel Lockhurst følger Manchester United tett for samme avis, og i sin kommentar etter kampen er han klar i sin tale.

«Ibrahimovic ser dessverre veldig ut som en 36-åring som nettopp har kommet tilbake fra en alvorlig skade. "Løven" spilte som en løveunge,» skriver Lockhurst.

Han mener José Mourinho har blitt for sentimental når det gjelder Ibrahimovic.

«Det var ingen tilfeldighet at United ble bedre uten Zlatan på banen. Lukaku-Ibrahimovic-partnerskapet startet mot Burnley, og kan også ha fått sin ende mot Burnley. Det er perverst at en klubb av Uniteds kaliber, som har spyttet inn nærmere 6 milliarder kroner på spillere de siste 4,5 årene, må ha to statiske spillere som nummer 9- og 10.»

– Kom for tidlig tilbake

Daily Mails korrespondent Paul Gaugham er av samme oppfatning.

«Zlatan Ibrahimovic har aldri vært en effektiv nummer 10. Og han kommer heller aldri til å bli det. Han bremser Manchester Uniteds spill. Ibrahimovic og Lukaku funket ikke sammen, som et resultat av det. At det noen gang kommer til å gjøre det, virker svært usannsynlig.»

Gaugham skriver at det er flere i og rundt klubben som mener Ibrahimovic var altfor oppsatt på å komme tidlig tilbake fra kneskaden – for å spille videre på «løve-narrativet» som han selv har skapt.

Zlatan brukte bare syv måneder på å komme tilbake fra den svært alvorlige kneskaden han pådro seg i april, og etter comebacket meldte han følgende:

– Løver rehabiliteres ikke som mennesker.