19-åringen scoret sitt første på Anfield: – En drøm som går i oppfyllelse

Liverpool kjørte over Swansea på Anfield, og har nå scoret 17 mål bare i desember. Kvelden var nok aller størst for Trent Alexander-Arnold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Coutinhos praktscoring og resten av høydepunktene i vinduet øverst!

Liverpool – Swansea 5-0

Liverpool hadde ikke tapt en hjemmekamp på Boxing Day siden 1986, og rekken fortsatte med seieren over Swansea.

– Ofte når du ser Liverpool, tenker du at de snart slipper inn. Men i dag hadde de full kontroll. En veldig proff kamp av dem, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampen.

Philippe Coutinho, Trent Alexander-Arnold og Alex Oxlade-Chamberlain scoret ett hver, mens Roberto Firmino scoret to.

– En drøm som går i oppfyllelse

19 år gamle Trent Alexander-Arnold har scoret i både kvalifiseringen og gruppespillet i Champions League, men scoringen var hans første i Premier League.

Og ikke minst hans første på Anfield.

– Å score på Anfield er en drøm som går i oppfyllelse. Spesielt når vi vinner. Jeg har scoret på bortebane, men det er fint å få en her på Anfield, spesielt foran The Kop. Jeg hadde et par familiemedlemmer på tribunen, sier den lokale unggutten til Sky Sports etter kampen.

Jürgen Klopp kan avsløre at tenåringens mor la inn en uortodoks søknad for at sønnen skulle starte kampen – med et glimt i øyet.

– Moren hans fortalte meg forrige uke at hele familien hans kom fra USA på Boxing Day. Jeg spurte: «er det en ordre på å ta ham ut i startoppstillingen?», forteller Liverpool-manageren med et glimt i øyet, og følger opp:

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Det er en fin historie. Han spilte ikke den beste førsteomgangen, men i andre omgang spilte han bedre. Han har vist stor fremgang på trening de siste månedene.

Ble liggende nede

Etter en duell i kampen ble høyrebacken liggende nede. Da ga Klopp tydelig beskjed.

– Hvis nesen din fortsatt er der, kan du ikke ligge på bakken som forsvarer. Det er sånn det er. Det var en arm, men ikke med vilje. Jeg sa: «kom deg opp og løp», forteller Klopp.

Scoringen til 19-åringen var av det vakre slaget – høyrebacken plukket opp en løs ball, og hamret ballen via tverrliggeren og i mål med sitt andre touch.

– Coutinho, Salah og Firmino overkjører Leon Brittons menn. Men denne kvelden var aller størst for Trent-Alexander-Arnold. Det er et magisk øyeblikk for denne unge karen, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad ved kampslutt.

Coutinho med drømmescoring

Coutinhos scoring etter bare seks minutter var kampens vakreste. Brasilianeren hamret ballen i vinkelen fra 20 meter – hans 19. fulltreffer utenfor 16-meteren i Premier League.

Bare Steven Gerrard har flere for de røde fra Merseyside.

– Det er så kontrollert. Han legger den til rette med utsiden av foten. Medtaket er nesten halve scoringen, for det gjør at han bare kan feie til på neste touch, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i pausen.

Dermed tar Liverpool tilbake den viktige fjerdeplassen fra Tottenham – siste lag de har tapt en kamp for denne sesongen, 22. oktober. Merseyside-klubben har nå scoret 17 mål på seks ligakamper i desember.

Managerløse Swansea blir værende på sisteplass i ligaen, med fem poeng opp til trygg grunn.

– Skuffet over meg selv

Alex Oxlade-Chamberlain, som fastsatte sluttresultatet etter kampen, var ikke bare fornøyd etter kampen.

– Jeg er litt skuffet over meg selv i dag, selv om jeg er fornøyd med å score. Jeg forventer bare mer av meg selv. Jeg kunne gjort det bedre i de avgjørende fasene, sukker han til Sky Sports.

Coutinho hamret inn 1-0

Hjemmelaget trengte ikke mer enn seks minutter på å ta ledelsen.

I forkant gikk Jordan Ayew ned og ropte etter frispark, men dommer Kevin Friend vinket spillet videre og Roberto Firmino fikk fortsette med ballen.

Han fant Mohamed Salah, som spilte den til Coutinho, som fra om lag 20 meter skrudde ballen i vinkelen på signaturvis.

– Det er nådeløst. Det er en fersken av en scoring fra Liverpools brasilianske magiker. Fabianski får ikke engang opp armene, kommenterte Wikestad.

Like etter hadde Liverpool muligheten til å doble ledelsen. Coutinho kom fri og forserte til dødlinjen. Han slo inn foran mål, men ballen gikk forbi alle og Andy Robertsons skudd fra returrommet gikk like til side for mål.

De røde dominerte banespillet, men det resulterte ikke i de største sjansene. Derimot kunne bortelagets Oliver McBurnie, som fikk sin første Premier League-start, sendt sjokkbølger gjennom Anfield-publikumet da han plutselig kom til skudd i feltet, men avslutningen ble blokkert av Trent Alexander-Arnold.

På overtid kunne Firmino doblet ledelsen. Brasilianeren fintet bort Federico Fernandez, men istedenfor å skyte på første forsøk avventet han til han fikk ballen på høyrefoten, og skjøt like utenfor mål.

Nytt kjapt mål

Som i første omgang, brukte Liverpool minimalt med tid på å score. Etter fem minutter svingte Coutinho inn et frispark, og Roberto Firmino styrte ballen i mål med bredsiden da han lurte seg bak Swansea-forsvaret.

– Igjen er det godt slått. Det er aldri offside, og det er så sikkert satt av Firmino, sa Wikestad.

Før timen var spilt hadde Salah kommet til to gode muligheter til å øke ledelsen, men det første skuddet gikk utenfor og det andre rett på keeper.

Deretter var det Trent Alexander-Arnolds tur. Den lokale 19-åringen plukket opp en ball i returrommet, og hamret ballen via tverrliggeren og inn fra om lag ti meter – hans første mål i Premier League.

– Det er Klopps egen gullgutt. For et øyeblikk for Klopps egen gullgutt. Dette er en 19-åring som kommer til å slite med å sove i kveld, kommenterte Wikestad.

Liverpool ga seg ikke der. Salah ble spilt fri, som noterte seg for kampens andre målgivende da han la ballen inn til Firmino på åpent mål.

Liverpool ga seg ikke der. Denne gangen var det Alex Oxlade-Chamberlains til å plukke opp nedfallsfrukten etter et innlegg. Engelskmannen la den til rette, og skjøt kontrollert i hjørnet på halvspretten.

– Det er meget bra satt, sa TV 2s kommentator.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson - Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Can - Salah (Lallana), Firmino (Solanke), Coutinho.

Swansea (4-5-1): Fabianski - Naughton, Fernández, Mawson, Olsson - Routledge, Fer, Carroll, Mesa, Ayew - McBurnie.