Lingard reddet Manchester United-poeng på overtid etter Burnleys frisparkmagi

Steven Defour viste frisparkmagi fra øverste hylle da Burnley ledet 2-0 ved pause. Så reddet José Mourinhos innbytter poeng for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Manchester United-Burnley 2-2

Manchester United har langt ifra fått den julen klubbens supportere hadde håpet på, for etter 2-2 mot Leicester lille julaften ble det tilsvarende resultat mot Burnley på Old Trafford 2. juledag.

De røde djevlene lå under 0-2 til pause, blant annet etter et vakkert frispark fra den en gang i tiden Manchester United-aktuelle Steven Defour, men innbytter Jesse Lingard scoret to ganger i 2. omgang og reddet poeng for José Mourinhos lag.

Den siste scoringen kom på overtid, og dermed ble Lingard julehelt for de røde djevlene.

Mourinho: – Ingenting negativt å si

– Han redder æren deres. Hjemme mot dette Burnley-laget kan man si det når man fikser ett poeng. De kommer fra en fantastisk sesong, og når det blir 2-0 ser det ut til at det skal bli fullstendig natta, sa Simen Stamsø Møller i TV 2 studio etter kampslutt.

Eksperten fikk medhold av Petter Myhre, som også nevnte at Burnley hadde vunnet ni av ti kamper de hadde tatt ledelsen denne sesongen.

– Det å komme tilbake når man ligger under 0-2 mot Burnley er sterkt. Når du ligger under 0-2 og scorer på overtid, så er det noe med den følelsen du tar med deg, sa Petter Myhre.

Premier Leaks: Sesongens mål - med en tvist

Mourinho vil ha mer penger: – Det er ikke nok
Manchester United-manager José Mourinho trakk også fram måten hans lag kom tilbake på da han fikk spørsmål om hvor fornøyd han var etter kampslutt.

– Vi burde vunnet. Jeg er fantastisk fornøyd med måten vi reagerer på. Jeg har ingenting negativt å si om mine spillere. Jeg hyller deres sinnelag, deres reaksjon og måten de aksepterer all risikoen vi tok i 2. omgang. Burnley forsvarte seg i 95 minutter, de scoret to mål på to forsøk. Vi måtte ha ballen mye, vi måtte skape mye, vi måtte spille bare med en forsvarsspiller for å score to miserable mål. Med så mye dominans, må jeg si at det å bare score to mål er et miserabelt tall, sa José Mourinho etter kampslutt.

Da Mourinho ble konfrontert med at United hadde brukt nærmere 3 milliarder kroner på spillerkjøp under hans tid i klubb, var portugiseren sikker i sin sak:

– Det er ikke nok, det er ikke nok.

– Manchester City kjøper backer for prisen av spisser. Prisen for store klubben er forskjellig fra andre klubber. De historisk store klubbene blir straffet i overgangsmarkedet, sa Mourinho ifølge Mirror.

Burnley sjokkåpnet - så kunne målscoreren vært utvist
Gjestenes første mål kom allerede etter like etter to minutter var spilt. Et frispark fra Johann Gudmundsson skapte fullstendig kaos foran David de Gea, og Ashley Barnes reagerte raskest da han dunket 1-0 i nettet fra kloss hold.

Like etter var Barnes involvert igjen, da han skled stygt inn i beina på Paul Pogba og måtte tåle å få det gule kortet. TV 2s eksperter mente dog at Burnley-målscoreren var heldig med fargen.

– Det er mulig han slipper unna fordi han har beinet langs bakken, men det der er sånt det kan bli alvorlige skader av. Jeg mener det kunne vært gitt rødt på, sa Petter Myhre i studio i pausen.

Her mener TV 2s eksperter Burnley-målscoreren burde vært utvist

Simen Stamsø Møller var enig, og dro også fram et Barnes-eksempel fra tidligere i sin kommentar.

– Jeg synes det burde vært rødt kort. Og han hadde også en kjempestygg takling på Nemanja Matic for to år siden. Da sa Mourinho på TV at Ashley Barnes var kriminell, sa TV 2s ekspert.

Heldigvis kom Pogba seg på beina igjen, og etter 20 minutter var stjernespilleren svært nære ved å utligne. Franskmannens heading traff en Burnley-forsvarer og gikk mot det lengste krysset. Gjestenes keeper, Nick Pope, med nød og neppe fistet ballen ut.

På dette tidspunktet i kampen var gjestene under et konstant trykk fra hjemmelaget, men det var allikevel Burnley som skulle score også oppgjørets andre mål. Og nok en gang skjedde det på en dødball.

Se alle høydepunktene fra «Rekord-Kanes» julemålfest

Magisk Defour-øyeblikk
Men der det første målet hadde vært et klassisk eksempel på «klabb og babb», var mål nummer to et bevis på at silkeføtter eksisterer også i Burnley-laget. Steven Defour - som en gang i tiden var høyaktuell for nettopp Manchester United, men gikk glipp av overgangen på grunn av en alvorlig skade - broderte frisparket opp i hjørnet til de Gea, og derved var sjokkstillingen 0-2 på Old Trafford et faktum rundt ti minutter før pause.

– Han var ett av de største midtbanetalentene i Europa, og ble fulgt tett av blant andre Manchester United og Sir Alex Ferguson. Han fikk et stygt beinbrudd, og da sendte Ferguson et brev til ham der han ønsket god bedring. Defour kom aldri ordentlig tilbake i toppen før han var tilbake med Burnley nå. Det er et spesielt øyeblikk. Jeg tror det er mye som går gjennom hodet hans når han setter den inn, rundt «hva som kunne vært», fortalte Simen Stamsø Møller i TV 2-studio da han tok for seg scoringen halvveis i oppgjøret.

Manchester United fortsatte å trykke på, og snaut fem minutter før hvilen var det kun en oppofrende takling i siste liten fra Kevin Long som fikk blokkert Zlatan Ibrahimovic. Svensken startet for første gang i Premier League denne sesongen, men ble byttet ut halvveis og måtte i likhet med lagkameratene gå målløs i garderoben til pause.

– De henter fram noen uante krefter, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre om Burnley i studio i pausen.

Lingard kom inn, bommet på kjempesjanse og scoret i løpet av åtte minutter
Ibrahimovic og Marcos Rojo ble begge byttet ut i pausen, og inn kom Henrik Mkhitaryan og Jesse Lingard. Fem minutter ut i omgangen var det utrolig at ikke Lingard satte inn reduseringen, da et knallhardt innlegg fra høyre fant veien til hans bein. Utrolig nok traff han først ansiktet til Burnley-keeper Nick Pope, og deretter tverrliggeren fra kloss hold.

Tre minutter senere dro Lingard dog fram en avslutning fra en betydelig høyere hylle da Young-innlegget nok en gang traff der han ville. Med hælen flikket han innlegget i det lengste hjørnet, og dermed var snuoperasjonen i gang.

– Fotballkunst på selveste Boxing Day fra en ekte Manchester United-gutt, sa TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid da scoringene ble gjennomgått i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Lingards overtidsscoring reddet poeng
Burnley ble lavere og lavere, og Manchester United hadde fullstendig overtaket med tanke på ballinnehav. Gjestenes keeper Pope fikk det gule kortet for uthaling av tid allerede etter 70 minutter.

Lenge skulle det dog se ut til at Burnley skulle ri av stormen, men på overtid banket altså innbytter Lingard inn sin andre for dagen. Dermed reddet han ett poeng, men det var langt mindre enn det de røde djevlene hadde håpet på.

Med 2-2 i to strake kamper gjennom julen, har Manchester United havnet ytterligere bakpå i kampen om å ta igjen den suverene serielederen Manchester City, og når lagene bak i tillegg har vunnet sine kamper er avstanden nedover også minsket. Nå har Premier League-toeren kun ett poeng å gå på til treer Chelsea, mens de andre lagene bak også nærmer seg.

– Det som er mest urovekkende er at de ikke ser gode ut. De sprudler ikke i det offensive spillet. De ser litt pregede ut. Men det at de kommer ut etter 0-2, dominerer 2. omgang og får betalt for det, kan de kanskje bygge på, sa Petter Myhre etter kampslutt.