KLOPP IMØTEGÅR KRITIKKEN:

– Vi er et defensivt lag

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke gå med på at han ikke tenker på den defensive biten av spillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Swansea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag klokken 18.30.

Liverpools forsvarsspill er igjen under lupen etter den elleville 3-3 kampen mot Arsenal i helgen.

Se sammendraget fra den utrolige 3-3-thrilleren i videovinduet øverst.

Jürgen Klopps menn rundspilte til tider Arsenal på Emirates, men som så mange ganger før glapp det bakover. På fem minutter gikk Liverpool fra å lede 2-0 til å ligge under 2-3.

Roberto Firmino sørget med sin scoring for at det ble uavgjort, men etter kampen var Liverpools forsvar, og keeperspillet til Simon Mignolet, nok en gang de to store samtaleemnene.

– Vi er defensive

For Liverpool-fansen var kollapsen enda mer skuffende ettersom det faktisk var klar bedring å spore de siste kampene, og det kunne virke som om laget var i ferd med å legge de defensive problemene bak seg.

Etter 1-4-tapet for Tottenham i oktober hadde Liverpool kun sluppet inn bare fire mål på ni kamper i Premier League. I samme periode har Jürgen Klopps menn også sikret førsteplassen i Mesterliga-gruppen. Men det var før kampen på Emirates.

Jürgen Klopp vil likevel ikke akseptere kritikk for at han har en for offensiv tilnærming. Snarere tvert imot.

– Vi har en defensiv tilnærming, er den overraskende meldingen fra tyskeren ifølge Daily Mail. – Vi spilte 4-5-1 (mot Arsenal) og de hadde alle ansvar for å forsvare seg.

– Så lenge de gjør de det, kan vi stille med temmelig offensiv anlagte spillere. Det er ingen på banen som ikke er involvert i å forsvare seg. Målene kom ikke fordi vi ikke forsvarte oss.

Klopp mente Arsenals mål kom etter situasjoner som er vanskelig å forhindre.

– Målene kom fordi vil lot dem slå innlegg, det skjer i en fotballkamp. Vi lot dem skyte, det skjer også.

– For å være ærlig så er det ikke sant at jeg er naturlig offensivt anlagt. Jeg ønsker å forsvare først og fremst, fordi det er grunnlaget for alt. Det beste er å forsvare deg med ti spillere, for når du har ballen, er det mye mer sannsynlig at du vil score, sier Klopp.

Vil ikke diskutere Mignolet

Liverpools sisteskanse Simon Mignolet har vært gjenstand for massiv kritikk etter oppgjøret, mye på grunn av sin opptreden på Arsenals 2-2-mål. Granit Xhaka fyrte løs en kanon fra snaue 25 meter, men istedenfor å bokse ballen ut av farlig sone, klarte belgieren kun å bremse farten på ballen på vei mot mål.

– Det står og faller på spillerne. Klopp velger Mignolet som sin keeper, og han er ikke i nærheten av god nok, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

– Liverpool scorer mål for moro skyld, og Klopp sier de er uheldig når keeperen gjør en feil. Manchester United har plukket enormt med poeng fordi de Gea redder dem. Mignolet, for å være ærlig, var dårlig hele kampen, konstaterte Morley.

Klopp selv vil ikke kommentere keeperspørsmålet.

– Vi snakker ikke om Mignolet nå, det er min jobb. Alle så selvsagt tabben og det vil ikke skje igjen. Han har aldri tidligere sluppet inn et mål som det, så vi trenger ikke å gjøre en greie ut av det.