Manchester United rotet bort seieren etter enormt sjansesløseri

Manchester United hadde seieren i lommen mot Leicester – inntil Harry Maguire skled inn utligningen på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se overtidsdramatikken i vinduet øverst!

Leicester – Manchester United 2-2

Juan Mata, som har vært inn og ut av José Mourinhos startoppstillinger denne sesongen, lå an til å bli den store Manchester United-helten på King Power Stadium.

Den spanske playmakeren snudde kampforløpet med to scoringer, en ledelse de røde djevlene holdt til det 95. minutt – mot ti mann, ettersom Daniel Amartey var blitt utvist i andre omgang.

Et innlegg signert Marc Albrighton ble svingt inn mot Harry Maguire på bakerste, og stopperkjempen skled inn utligningen bak en hjelpeløs David de Gea.

– Det føles som en seier, men det er bare ett poeng mot et veldig godt lag. Vi må bygge videre på dette frem mot neste kamp, sier overtidshelten til Sky Sports etter kampen.

José Mourinhos menn hadde en rekke muligheter til å punktere kampen på stillingen 2-1. Deriblant ved Jesse Lingard, som satte ballen i stolpen etter han hadde rundet Kasper Schmeichel.

– Det er helt utrolig at Manchester United går av banen med bare to scoringer. De bommer på enorme sjanser, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller i studio etter kampen.

– Lett kamp å vinne

José Mourinho var svært misfornøyd med at spillerne hans ikke klarte å dra seieren i land.

– Hvordan klarte dere å ikke vinne denne kampen?

– Jeg vet ikke, svarte han, og fulgte opp:

– Vi vant ikke fordi vi bommet på noen utrolige sjanser. I det siste sekund gjorde vi en stor tabbe defensivt, i det som var en lett kamp å vinne. Da jeg snakket med spillerne mine i pausen, sa jeg til dem at det var en lett kamp å vinne, forteller Manchester United-manageren til Sky Sports etter kampen.

Han irriterer seg over feilene som ble gjort i begge ender.

– Vi blir straffet av våre egne feil. Vi bommer på veldig mange sjanser, men det var ikke bare det – det var også enkle balltap. Jeg vil kalle det barnslige balltap. Når du mister den så lett, blir du straffet. Vi var barnslige i deres boks, og vi var barnslige i vår boks, sukker manageren.

TV 2s fotballekspert sier seg enig med Mourinho i at overtidsmålet kunne vært avverget.

– Det er Young som dekker ham. Chris Smalling var skadet, men det er Young som slipper sin mann og bare slår av helt. Smalling var skadet og kunne nesten ikke bevege seg. Da blir det faktisk ganske enkelt for Maguire, sier Stamsø Møller.

Manchester United åpnet bra

De røde djevlene viste tidlig prov på at de hadde planer om å stikke av med alle poengene på King Power Stadium.

I løpet av ti minutter hadde både Jesse Lingard og Paul Pogba testet Kasper Schmeichel, og førstnevntes stikkpasning ble bare litt for upresis til at Romelu Lukaku ble spilt alene med keeper.

Først i det 25. minuttet klarte hjemmelaget å teste David de Gea, men Riyad Mahrez' avslutning gikk rett på spanjolen.

Minutter senere tok hjemmelaget ledelsen, og det på ekte Leicester-vis.

Wilfred Ndidi dundret en ball i bakrom etter Nemanja Matic hadde mistet ballen. Plutselig var hele United-forsvaret borte, og Riyad Mahrez havnet én-mot-én med Chris Smalling. Han ventet på løpene, og fant Jamie Vardy som var på et stormende løp.

– Det er altfor dårlige returløp av Manchester United. José Mourinho har sett sitt lag dominere, men slipper inn mot en kontring av ypperste merke, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

Fem minutter før pause svarte José Mourinhos menn. Jesse Lingard la ballen ned til Juan Mata, som på lekkert vis skjøt mellom beina til Harry Maguire og i mål.

– Det er så lekkert av Juan Mata, sa Ween.

Etter Harry Maguire ikke klarte å få kontroll på ballen alene gjennom etter en dødball, gikk lagene til pause med uavgjort.

Mahrez herjet – kjempebom av Martial

Leicester fikk andre omgangs første sjanse. Riyad Mahrez driblet seg briljant ned til linjen, og ballen gikk helt over til Christian Fuchs på bakerste. Østerrikerens avslutning ble blokkert på streken.

I det påfølgende angrepet kontret United. Jesse Lingard spilte frem Romelu Lukaku, som spilte Anthony Martial alene med keeper. Ballen fikk imidlertid en vond sprett, og franskmannen blåste ballen over ti meter fra mål.

Deretter var det kampens store spiller, Juan Mata, som sendte bortelaget i ledelsen. På et frispark 18-20 meter fra mål skrudde han den i en bue over muren og langt nok ute til at Kasper Schmeichel ikke rakk frem.

– Et aldri så lite kunststykke av Juan Mata. Helt oppe i hjørnet er det ikke, og helt utagbart er det ikke for Schmeichel. Men uansett et veldig, veldig godt frispark av Mata, fastslo Ween.

Brente enorme sjanser – rødt kort til Amartey

Like etter fikk Jesse Lingard en eventyrlig mulighet til å punktere kampen. Han rundet Kasper Schmeichel, men avslutningen på åpent mål satte han rett i stolpen.

Deretter gjorde innbytter Daniel Amartey vondt til verre for hjemmelaget. Han pådro seg sitt andre gule kort på fire minutter da Marcus Rashford rykket forbi ham, og ble sendt i dusjen av dommer Jon Moss.

I sluttminuttene fikk bortelaget enormt kontringsrom. Marcus Rashford ble spilt mutters alene med keeper. Imidlertid nølte supertalentet litt, og da han skulle runde keeper klarte Schmeichel å avverge situasjonen.

– De har brent enorme muligheter nå, kommenterte Ween, før Henrikh Mkhitaryan også sløste bort en mulighet da han slo en upresis pasning inn i feltet.

Overtiden ble forlenget ettersom Chris Smalling hadde ligget nede med skade. Han var tydelig preget av skaden da Marc Albrighton svingte ballen inn i feltet, men det var Ashley Young som slapp Harry Maguire før stopperkjempen skled inn 2-2-målet.

Lagoppstillinger

Leicester (4-2-3-1): Schmeichel - Simpson (Amartey), Morgan, Maguire, Fuchs - Ndidi, Iborra (Okazaki) - Mahrez, Gray (Chilwell), Albrighton - Vardy.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Lindelöf, Smalling, Jones, Young - Pogba, Matic - Mata (Mkhitaryan), Lingard (Herrera), Martial (Rashford) - Lukaku.