Ulvestad: – Man kan bli litt glemt

Fredrik Ulvestad håper på spilletid for Burnley i jula.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kl. 16: Se Manchester United - Burnley på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Fredrik Ulvestad venter fortsatt på gjennombruddet i Burnley. 25-åringen fra Ålesund fikk to kamper i Premier League våren 2015 før han dro på utlån til Charlton.

Nå har han igjen figurert i kamptroppene til den lille klubben som har overrasket stort denne sesongen, men ble vraket til oppgjøret mot Tottenham.

– Jeg gjør det bra på trening

Han håper det tette juleprogrammet kan gi ham en sjanse til å vise seg frem.

– Jeg har det egentlig bra, men jeg vil selvfølgelig spille mer. Vi gjør det bra for tiden så det er vanskelig å komme seg inn på laget. Det er jo synd, men jeg er selvfølgelig glad på lagets vegne, sier Ulvestad til TV 2, og fortsetter:

– Det gjelder å være klar om sjansen skulle by seg. Det har egentlig gått over all forventning. Vi har plukka poeng jevnt og trutt. I fjor plukka vi ikke så mye på bortebane, men det har vi løst i år. Det er en veldig bra sesong til å være en klubb på vår størrelse i forhold til hvem vi konkurrerer mot. Jeg har gjort det bra på trening, så vi får se. Det er jo et veldig tett kampprogram. Det gjelder bare å være klar. Det akter jeg å være. Jeg er klar, slår midtbanespilleren fast.

Skryter av manageren

Nordmannen mener manager Sean Dyche fortjener skryt for måten han har løftet Burnley til nye høyder.

– Han må jo selvfølgelig få mye av æren med tanke på ressursene han har hatt i denne klubben. Han begynner å gjøre oss til en stabil Premier League-klubb nå. Han er litt typisk engelsk, hvis du skjønner. Han krever mye av gruppa og vi responderer bra. Han har ofte en liten vits på lur. Han er en artig kar. Vi er veldig flinke til å gjøre «the basics», som manageren sier. Vi gjør grovjobben andre lag kanskje ikke ønsker å gjøre. Vi har et ganske sterkt kollektiv. Vi gjør det bra, har god flyt og litt momentum akkurat nå, mener Ulvestad.

– Man kan jo bli litt glemt
Ulvestads kontrakt med Burnley går ut etter sesongen, og han er usikker på hva fremtiden bringer.

– Vi får se hva som skjer. Akkurat nå spiller jeg ikke så mange kamper, men jeg trives jo. På et tidspunkt må jeg spille kamper. Vi får se hva som dukker opp og ta det derfra. Det er mye som kan være interessant, men jeg må konsentrere meg om det som skjer her nå. Jeg får ta det når og hvis det kommer.

– Føler du at du på en måte er litt glemt?

– Du kan jo bli litt glemt når du ikke stikker deg så mye frem i media. Jeg har ikke så mange gode venner i media. Man kan jo bli litt glemt når du ikke spiller. Sånn er det. Jeg har ikke noe behov for å være i media hver dag. Jeg konsentrerer meg bare om å gjøre jobben min her, og spiller ikke fotball for oppmerksomheten.

– Hva er den perfekte julegaven?

– Det hadde vært å score mot Manchester United på Boxing Day og avgjøre kampen. Vi får se hva som skjer, sier Ulvestad.