Enorm sjansesløsing fra Chelsea - Conte måtte måpe

Trippelsjanser, dobbeltsjanser og nesten-selvmål fra Everton da både vertene og Chelsea på utrolig vis gikk målløse av banen på Goodison Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Everton-Chelsea 0-0

Chelsea dominerte fra start til slutt borte mot Everton på lille julaften, men den utrolige sjansekanonaden fikk aldri uttelling i scoring.

Dermed endte det 0-0 på Goodison Park, og Antonio Conte var klar på hva han mente om det etter kampslutt.

– Dette resultatet er urettferdig

– Vi dominerte kampen, og jeg synes vi skapte nok til å score. Jeg synes dette resultatet er urettferdig. Pickford var kanskje den beste spilleren deres. Men ett poeng er bra mot Everton. Utenom topp seks-lagene er de det beste laget i ligaen, sa Chelsea-sjef Antonio Conte etter kampslutt.

Evertons ubeseirede rekke under Sam Allardyce er dermed forlenget.

– Han gir spillerne sine tro. Det er det managerne er der for, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om Big Sam i studio etter kampslutt.

Trippelsjanse i starten: – Et kinderegg av en sjanse
Sjansebonanzaen varte nærmest hele oppgjøret, og allerede like før ti minutter var spilt var det nærmest utrolig at ikke gjestene tok ledelsen. Et mislykket skudd fra Marcos Alonso ble til et innlegg som Tiemoue Bakayoko strakk fram foten på. Avslutningen overlistet Jordan Pickford, men bak burvokteren stod Phil Jagielka og fikk avverget på streken.

Allardyce: – Det var et velfortjent poeng. Vi brettet opp ermene.

Returen fra stopperens avverging gikk dog rett til Willian, men selv om også brasilianeren overlistet en utrusende Pickford, stod nok en gang Jagielka i veien for Chelseas julesmil. Everton-kapteinen foretok sin andre redning på strek i løpet av sekunder, og vertene slapp med skrekken.

– Det er en gedigen trippelsjanse. Først Alonso, og så to redninger på strek. Helt kaos bak hos Everton. Det er kjempestore sjanser for Chelsea, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i studio.

– Det er et kinderegg av en sjanse, sa programleder Jan-Henrik Børslid.

Snaut ti minutter før pause var gjestene farlig frempå igjen. Bakayoko spilte gjennom Pedro, som avsluttet med venstrefoten. Denne gang lot ikke Pickford seg overliste, og slo til hjørnespark med en fin variant. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Dobbeltsjanse like etter hvilen
Allerede to minutter etter pause var Chelsea frempå med nye flertallige sjanser. Først skjøt Pedro fra rundt ti meter, men ble stoppet av Pickford. På returen var Marcos Alonso på plass, og overlistet Everton-burvokteren. Men nok en gang stod en blåkledt stopper bak sin keeper og reddet vertene i siste liten. Denne gangen var det Ashley Williams, som kom inn i pausen, som stod på riktig plass til riktig tid.

Sam Allardyce byttet både Tom Davies og Aaron Lennon i pausen, og satte inn Williams og Sandro Ramirez. I tillegg mistet han Idrissa Gueye med skade fem minutter etter hvilen, og den sentrale midtbanespilleren ble erstattet av Beni Baningime i dagens siste Everton-bytte allerede 40 minutter før slutt. Dermed ble det intet gjensyn med Yannick Bolasie, som er tilbake fra skade og var med i Everton-troppen igjen for første gang siden begynnelsen av desember i fjor.

Chelsea stanget og stanget - Williams stanget ballen i egen tverrligger
20 minutter ut i omgangen måtte Pickford i aksjon igjen, da Eden Hazard tok med seg ballen og avsluttet fra like innenfor 16-meterstreken. Belgierens evne til å finne det lengste hjørnet er veldokumentert, men denne gangen var ikke avslutningen med venstrefoten helt god nok. Dermed kunne Pickford slå unna med en flott parade.

Her synger Trevor Morley med på Chelsea-sangen

Kvarteret før slutt var det igjen utrolig nære Chelsea-scoring. Victor Moses' innlegg fra høyre var godt, og Ashley Williams gjorde sitt beste for å heade det bort fra nærmeste Chelsea-spiller. Uheldigvis for ham og Everton stanget han ballen dog i retning eget mål, og kun tilfeldigheter gjorde at ballen gikk i tverrliggeren og ut uten tellende resultat.

TV-bildene som viste en måpende Antonio Conte på sidelinjen like etter var ikoniske, og vil stå igjen som et symbol på oppgjøret der italienerens lag aldri klarte å få uttelling. Like etter beleiret nærmest vertene egen femmeter da Eden Hazard var på ferde, men igjen måtte gjestene klare seg uten tellende resultat.

– Presset er massivt! Rett og slett massivt. Everton blir så vanvittig kjørt nå, men de holder jammen meg unna også. Det er sjeldent man ser enveiskjøring så til de grader som det vi har sett det siste kvarteret her, men enn så lenge overlever Everton, uttalte TV 2s kommentator Kasper Wikestad da ti rundt minutter gjenstod.

Everton red av stormen - sikret nok et sterkt poeng
Fire minutter før slutt prlvde Hazard seg igjen, og skjøt via N'Golo Kanté som hadde forvillet seg inn foran mål. Touchen kunne vært med på å skape litt problemer for Pickford, men den avtok også noe av farten i Hazards skudd, og dermed kunne Everton-burvokteren komfortabelt avverge forsøket.

Velkommen til TV 2s utrolige PL-lillejulaften

På overtid var det nære ved at Michael Keane og Everton stjal alle poengene, men headingen fra midstopperen gikk like over. Flere store sjanser fikk ikke noen av lagene, og dermed endte det 0-0 på Goodison Park.

Chelsea blir dermed stående på 39 poeng, og må vente på de andre topplagenes resultater denne runden for å finne ut av hvorvidt de har vunnet eller tapt terreng i kampen om Champions League-plassene.

– De skaper mange store sjanser, men det var en litt treig match fra Chelsea sin side. Samtidig er det slike kamper de må vinne om de skal henge med i toppen, sa Chelsea-spiller og norsk landslagskaptein Maren Mjelde i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Allardyce: – Vi brettet opp ermene
Everton har 26 poeng når Premier League-sesongen er halvspilt og lagene gjør seg klar for julefeiring. Siden Sam Allardyce ble ansatt har merseysiderne nå tatt 14 av 18 mulige poeng, med fire seire og to uavgjorte der de to sistnevnte har kommet mot storlagene Liverpool og Chelsea.

– Det var et velfortjent poeng. Vi brettet opp ermene og klarte det. Vi må være veldig fornøyd med det vi har gjort i dag. Vi kan jobbe med det vi produserer og bli bedre på det, men det er alltid vanskelig mot topplagene. Kvaliteten med ballen var skuffende i dag, men innsatsen fra alle 14 som var på banen var enestående. Vi er fornøyd med ett poeng, vi forlenger den ubeseirede rekken og har holdt nullen i fire av seks kamper, sa Allardyce selv etter kampslutt.