La opp som 26-åring: – Folk skjønte ingenting

Freeski-kjører Tiril Sjåstad Christiansen mener mangel på motivasjon er tabu for toppidrettsutøvere. Nå får hun støtte av tidligere ishockeyspiller Erik Follestad Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiril Sjåstad Christiansen (22) har hatt fem operasjoner i knærne, og er på vei tilbake fra skade nok en gang.

I helgen fortalte 22-åringen at hun har slitt med motivasjonen i lengre tid, men at det å snakke om dette er et tabu blant idrettsutøvere.

Støtter Sjåstad-Christiansen

Tidligere Vålerenga-spiller Erik Follestad Johansen (28) er enig i at mangel på motivasjon er et tabubelagt tema i toppidretten, og håper å få debatten mer frem i lyset.

– Jeg la opp da var 26. Folk skjønte ingenting. Jeg kunne sikkert spilt i ti år til, men jeg synes ikke det var noe gøy, sier Follestad Johansen til TV 2.

Det å diskutere problemet med andre synes den tidligere ishockey-spilleren var vanskelig.

– Vi gjør det vi i utgangspunktet synes er morsomst i hele verden. Da føler du det blir klaging, hvis vi synes det ikke er morsomt lenger, sier han.

Ikke alene
Det er ikke bare Christiansen og Follestad som har hatt noen av de samme tankene.

Nok utøvere skal ha slitt med det samme til at idrettsutøvernes eget fagforbund har inngått et samarbeid med en psykolog. Psykologen Dag Sørum har skjønt at det er et sårt tema for mange.

– I de tilfellene jeg har vært borti med utøvere som har nevnt det, så har jeg spurt «har du snakket med far eller kjæreste om disse tingene». Og så har de jo ikke gjort det, sier Sørum til TV 2.

– Hvem skal man snakke med, liksom? Men da får man kanskje debatten litt opp da, avslutter Follestad.

Se eks-hockey-profilen uttale seg i vinduet øverst!

Tårevåt avskjed for «Iskrigerne»: